Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2017 16:49:30

Zeman trpí stihomamem: Zabarikádoval se na Pražském hradě!

Zeman trpí stihomamem: Zabarikádoval se na Pražském hradě!

Dnešní poměry na Pražském hradě připomínají Protektorát Čechy a Morava v době atentátu na zastupujícího protektora Reinharda Heydricha. Vše je obsazeno policejními kordony. Každý, kdo vstupuje na nádvoří hradu, musí se podrobit kontrole zavazadel.

 Vyjímku nečiní ani dámské příruční kabelky.

Prezident Zeman, mimo alkoholizmu, patrně trpí ještě navíc stihomamem.

Opatření výše uvedeného druhu se nečinily ani v době nejhlubšího stalinizmu. Vzpomínám si na své dětství, kdy s námi naše matka chodila na procházky hradčanským areálem. V oné době stalinského temna nikdo, nikoho, nikde na Pražském hradě nekontroloval.

Prezidentem byl tehdy komunistický dogmatik Antonín Zápotocký. Přesto se na hradě nezabarikádoval, novinářům nenadával, o kundě rovněž nikdy nemluvil a plnicí pera také nekradl...

Pouze se čas od času objevil na nádvoří před školními dětmi. Bulíkoval jim, že prý Ježíšek už neexistuje a nahradil ho Děda Mráz. S tím jsem zásadně nesouhlasil a to mě vyprovokovalo k tomu, abych později napsal následující říkanku:


V Americe u vody, stojí Socha Svobody.

A z té Sochy Svobody skáčou lidi do vody.

Tu v zatáčce jako ďas, vyřítil se Děda Mráz.

Děda Mráz ten není náš, je to ruský šmelinář.


Protože jsem byl neplnoletým děckem, šel si to na Pankrác odsedět můj otec.

Mně pouze vyhrožovali polepšovnou, ale nakonec z toho nic nebylo.

Když se otec po třech týdnech vrátil z vyšetřovací vazby domů, prosil mě, abych už nic nepsal. Prostě nechtěl opakovaně za mříže.

Miloš Zeman zatím žádné děti nenavádí, aby ignorovali Ježíška a místo toho, aby se soustředili na ruského Dědu Mráze. Patrně je tomu tak, protože v komunistické Číně žádného Dědu Mráze nemají.

Proč se hlava státu zabarikádovala na hradě se zatím přesně neví.

Asi si myslí, že teroristé nosí bomby v igelitových sáčcích na suvenýry a sladkosti. Já osobně se přikláním k domněnce většiny. Ta totiž tvrdí, že policejními opatřeními alá „heydrichiáda“ (nacistický Protektorát Čechy a Morava v roce 1942), chce Zeman stůj, co stůj zabránit dalšímu vyvěšení rudých spodek, neboť již prý dnes existuje celá řada anonymních vyhrůžek, směřujících k opakování tohoto velice originálního aktu...

Proti opatření stihomamu hradčanského alkoholika se postavil i bývalý prezident ČR, legendární zloděj propisovacích tužek a plnicích per – Václav Klaus: „Nikdy bych to nedopustil, vím, že musí být nalezen kompromis mezi bezpečností hlavy státu a vlídným vztahem k tisícům návštěvníků Pražského hradu.“

Onomu člověku, postiženému stihomamem však o nějaký „vlídný vztah k tisícům návštěvníků“ vůbec nejde, protože jeho nemoc ho nutí k tomu, aby podezříval každého – tedy, mimo vedení komunistické strany Číny.

Ilegální majitel plnících per a propisovacích tužek, pokračuje: “Neúspěch zabránit vyvěšení trenýrek namísto prezidentské standarty nemůže být důvodem a ospravedlněním pro znemožnění návštěvy Pražského hradu,” dodává bývalý prezident ČR.

Rudé spodky, eventuálně opět vlající nad Pražským hradem, připravují Zemana o klidný spánek! To už by asi nepřežil a proto by se taková skutková podstata mohla vykládat jako „nepřímý atentát“.

Přesto, arogance Zemanova mluvčího, Jiřího Ovčáčka (též řečený „Off čáček“) vůči drobnému zloději kancelářských potřeb, je zcela průhledná:

„Exprezident nemá o opatřeních přesné informace. Václav Klaus má pravdu v tom, že by taková opatření v době svého mandátu nepřipustil. Nebyl k nim totiž v té době žádný důvod. Zároveň se domnívám, že spolupracovníci Václava Klause uvedli v omyl a není tak o těchto věcech dostatečně informován.“

Zde dělá Ovčáček z Klause ještě většího blbce, než bývalý prezident ve skutečnosti je.

Nejde v žádném případě o nějaké informace „spolupracovníků“. Stačí se dostavit k hlavní bráně Pražského hradu a podívat se, co se tam děje. Ten, kdo není úplně slepý, ví okamžitě „kolik uhodilo“.

Cituji ještě jednou Ovčáčka: „ Václav Klaus má pravdu v tom, že by taková opatření v době svého mandátu nepřipustil. Nebyl k nim totiž v té době žádný důvod.“

Ano, nebyl k nim žádný důvod. V době, kdy exprezident jezdil po světě a kradl kancelářské potřeby, nad Pražským hradem žádné rudé spodky nevlály, tak proč by se měl vzrušovat?

Nynější hradní kancléř se nechal slyšet: „Důvod k těmto přísnějším kontrolám vidíme všude v Evropě, v Belgii, ve Francii, Německu...”, vypočítával v rozhovoru pro Seznam.cz vedoucí prezidentské kanceláře Vratislav Mynář.

Tvrzení vedoucího prezidentské kanceláře, že podobná bezpečnostní opatření existují nejen u nás nýbrž i v dalších zahraničních turistických destinacích, je naprostým výmyslem.

Ve vídeňském Hofburgu a Schönbrunnu nic takového neexistuje ani v náznacích.

Anglický královský zámek Windsor nebyl takovýmto způsobem hlídán ani v době 2. světové války.

Před veřejnosti přístupným křídlem londýnského Buckinghamského paláce stojí jeden neozbrojený policista. Říkají mu „Bobby“. Nic nekontroluje a na každého se usmívá.

Berlínským zámkem Schloß Charlottenburg projdou ročně nepřehledné masy turistů. Nikdo tam nikoho neprohlíží, ačkoli by berlínská policie ke kontrolám, potom, co se stalo 2016 na vánočním trhu u Gedächniskirche, mohla mít bezpochyby ty nejpádnější důvody.

U skotského hradu Edinburgh, místo policejních kontrol vyhrává kapela skotských dudáků v kostkovaných sukýnkách, vstříc přicházejícím turistům. Co mají dámy v kabelkách je nezajímá. Kdybyste potřebovali policistu, ať již k čemukoliv, tak ho tam nenajdete. Stánků s rybími specialitami tam mají ovšem dost...

Francouzský palác ve Versailles je minimálně pětkrát více frekventován než Pražský hrad, avšak nikdo tam do igelitových pytlíků návštěvníkům nezírá, ani nevyžaduje na dámách, aby otvíraly kabelky nebo dokonce portmonky...

Proč tyto, mnou zmíněné zahraniční objekty, nejsou obsypány ozbrojenými policisty?

Je to dané tím, že tam doposud nikdo nevyvěsil rudé spodky a v těchto budovách se nezdržuje žádný stihomamem posedlý alkoholik. To, co se děje na Pražském hradě není zajišťování bezpečnosti turistů – jak se pokouší zamlžovat kancléř prezidenta republiky, nýbrž se jedná o klasickou duševní poruchu, zvanou stihomam. Jde tedy pouze a jedině o to, chránit Zemana před demokratickými projevy občanského odporu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama