Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2017 13:36:00

Kdyby blbost nadnášela, tak tady někteří kolegové lítají jako orli

Kdyby blbost nadnášela, tak tady někteří kolegové lítají jako orli

Projev na 54. schůzi sněmovny 11. ledna 2017 k Zákonu, kterým se mění zákon o střetu zájmů:

Musím říci, že tohle fakt stojí za to, abych vystoupil. Teď, co řeknu, berte to všichni jako s nadsázkou, bude to asi velká legrace, možná pro někoho ne, ale berte to, že to není vůbec osobní, co tady řeknu. Já si ukradnu jednu hlášku pana doktora Štrosmajera, že kdyby blbost nadnášela, tak tady někteří kolegové lítají jako orli, ne jako holubice.

Druhá poznámka, kterou k tomu chci říct. Víte, dneska je módní dávat jeden na druhého trestní oznámení. Mě to nebaví. (Pan poslanec Chalupa pokřikuje.) Pane kolego, nepokřikujte na mě. Včera jste na mě pokřikoval, v té armádě jste se měl naučit aspoň slušně chovat, když jste měl hodnost, prostřednictvím pana předsedajícího. To za prvé.

Za druhé. Trestní oznámení dneska jeden na druhého, vždyť to je jak v blázinci. Já jsem starosta města, kde to je národní sport, ale poprosím vás o jednu věc. Nikdy nejezděte do Náchoda. My takové lidi, jako jste, tam žerem. (Smích a potlesk v sále.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama