Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2017 9:03:35

Neobjektivnost a nevyváženost České televize oficiálně potvrzena!

Neobjektivnost a nevyváženost České televize oficiálně potvrzena!

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) upozornila na to, že ČT v rámci pořadu Americká volební noc dne 9.11.2016 byla velmi neobjektivní a nevyvážená a tím porušila zákon.

Napsala k tomu čtyři důvody, mezi kterými bylo to, že v rámci rozhovorů natáčených na kameru mimo studio dali autoři pořadu široký prostor k vyjádření celkem čtyřem zainteresovaným respondentům, tedy občanům USA. Všichni tito respondenti byli transparentními příznivci Clintonové a odpůrci Trumpa. Byli tedy pozváni hosté zastupující výhradně jen jednu stranu a to v poměru 4:0. Dále došlo v rámci programu opakovaně k situacím, kdy nebyla respektována zásada, že názory nebo hodnotící komentáře musí být odděleny od informací zpravodajského charakteru. Další dva důvody upozorňovaly přesně na čas vysílání s překrouceným výrokem moderátora pořadu a na manipulativní spojení obrazu a slova během reportáže o postoji amerických celebrit k oběma kandidátům – to vše poškozovalo Trumpa.

Není to samozřejmě poprvé a zcela určitě ani naposledy, kdy Česká televize účelově manipulovala diváky a předkládala jim pouze jednostranné názory na určitou problematiku. Vždy to je ve prospěch hlavního proudu a prohnilé politické korektnosti, takže by si Rada pro rozhlasové a televizní vysílání měla všímat většího množství pořadů, které nám Česká televize servíruje.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) bude proto žádat zásadní změny v celkovém řízení a obsahu práce ČT s důrazem na hospodárné využívání finančních prostředků placených z koncesionářských poplatků, které vybírá od občanů České republiky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama