Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2011 20:49:59

Stráský pochybil v kauze Diag Human, měl by být odvolán

Stráský pochybil v kauze Diag Human, měl by být odvolán

ČSSD vnímá jako nepřijatelné to, aby Jan Stráský nadále působil ve vysoké státní funkci a byl placen penězi daňových poplatníků.

Byl to totiž právě bývalý ministr Jan Stráský, který svým rozhodnutí o tom, že se celý spor mezi Diag Human a ČR nebude řešit u soudu, ale formou rozhodčího řízení, výrazně omezil možnosti státu bránit se nárokům společnosti Diag Human.

Toto špatné rozhodnutí Jana Stráského tak jednoznačně zhoršilo obranné možnosti ČR v tomto sporu a Stráský by za své pochybení měl převzít plnou politickou odpovědnost.

ČSSD proto apeluje na ministra Chalupu, aby současného ředitele Národního parku Jana Stráského odvolal z funkce nejen za jeho selhání ve zmíněné kauze Diag Human, ale také pro jeho nekompetentnost v pozici šéfa NP Šumava, ve které již několikrát odborně i manažersky zcela selhal.

ČSSD zároveň považuje za nepřijatelné to, že premiér Nečas odmítá o aktuálním stavu arbitráže naší země s Diag Human, kdy v tomto sporu hrozí veřejným rozpočtům ztráta miliard korun, na půdě Sněmovny mluvit a jakkoli informovat veřejnost o tom, jak vláda chrání zájmy naší země. Jde o nepřípustné pokračování taktiky premiéra Nečase o vážných problémech mlčet, proti čemuž ČSSD zásadně protestuje.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama