Ladislav Šedivý

  • KSČM
  • Tábor
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2017 12:53:09

Pro fotbal v Táboře nastává doba „posmržová“.

Pro fotbal v Táboře nastává doba „posmržová“.

S posledními odcházejícími dny minulého roku, jak se zdá, odešly také naděje fotbalistů FC MAS Táborsko a jejich příznivců na zářnou budoucnost, například ve vysněné I. lize s vysněným prvoligovým stadionem v Kvapilově ulici.

 

Přišla rána z čistého nebe Jejich pětadvacetiletý sponzor a 90% vlastník klubu Jiří Smrž v tisku ohlásil, že s klubem končí a jeho rozhodnutí může zvrátit jen demise starosty Fišera a radního Havránka. Kromě jiného fotbalisté totiž dostali o 400 000 Kč menší dotaci na výkonnostní sport, než hokejisté...

Přitom v tiskové zprávě klubu o hodnocení sezony z konce listopadu kromě jiného hovoří Smrž o budoucnosti. Například stadionu Soukeník, či výstavbě nového v Kvapilově ulici. Pokud Jiří Smrž v novém roce své zásadní rozhodnutí nezmění, pak je ve hvězdách nejen jarní sezona, ale také osud obou stadionů, které mu většinově patří: A samozřejmě, co je nejdůležitější, osud táborského fotbalu. Klubu budou Smržovy peníze citelně chybět.

Ale jak jsme si u Jiřího Smrže zvykli, může se stát cokoliv. Názorové a další nefér kotrmelce nebyly v minulosti výjimkou. Například když před lety olepil Tábor plakáty a publikoval články ve stylu ať si město dělá co chce, stadion v Kvapilce postavím za své peníze. Nestalo se, vývoj šel jinudy. Podle poslední jeho snahy mělo převzít Kvapilku město a stadion v odhadované sumě více než 100 milionů postavit na své náklady. Mezitím proběhla ještě jedna trapná epizoda. Na městu vylákal 5 milionů na přesun umělé trávy z Kvapilky. Schválení ministerstva, protože šlo o dotaci, však jen sliboval a nikdy nedodal .Počkal si jen, až uplyne doba udržitelnosti projektu...

Jiřímu Smržovi budiž dík za jeho podíl, jak osobní, tak finanční, na rozvoji táborského fotbalu. Na jeho postupech vůči městu jsme si ale zvykli na mnohé, co překvapovalo a dalo se považovat ne za partnerství, ale nátlak, ne-li vydírání. Tato doba je zřejmě za námi a klubu nezbyde (podle slov svého dlouholetého sponzora), aby se staral sám o sebe. Nebude to určitě jednoduché. Bude na platy hráčů? Bude na režii klubu? Bude na údržbu stadionů? Na to, a kam se klub posune, odpoví týdny či měsíce následující.

Každopádně jsme jako zastupitelé za KSČM pro to, a věřím, že podporu najdeme také u vedení radnice, abychom našli v rozpočtu města peníze na budoucí dětský a mládežnický fotbal v rámci klubu. To ovšem musí někdo z jeho řad zorganizovat a za vynakládání prostředků z veřejných fondů vzít odpovědnost. Jak se dozvídáme, nejlepší vztahy však nepanují ani mezi funkcionáři.

Pokud se naplní katastrofické scénáře kolem Smržových stadionů, navrhujeme, abychom oprášili dlouhodobý návrh zastupitelů za KSČM. Vrcholový fotbal je dnes především byznys a s odchodem Smrže se zásadně mění situace. Město by se mělo nyní starat především o svůj majetek a sport mládeže. Oněch 15 milionů, které jsme přislíbili na stavbu stadionu v Kvapilově ulici, by mělo sloužit například na zásadní rekonstrukci stadionu na Svépomoci. Tento tradiční sportovní stánek v našem majetku (i některé další) chátrá, přitom by se mohl stát základem nové éry fotbalu v Táboře. Kdo ví totiž, co bude se Smržovou Kvapilkou či Soukeníkem.

Zastupitel za KSČM Ladislav Šedivý

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama