Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2017 16:53:00

Štědře odměněný průšvih na ministerstvu dopravy

Štědře odměněný průšvih na ministerstvu dopravy

Na ministerstvu dopravy si svou trpělivou tříletou nečinností vytvořili problém, následně ho během jedné srpnové neděle „vyřešili“ a zanedlouho byli po zásluze odměněni milionovou pokutou od antimonopolního úřadu.

 Zhruba tak by se dala popsat anabáze s přípravou otevřeného výběrového řízení na provozovatele mýtného systému od 1. 1. 2017, které se nakonec nestihlo, a tak byla narychlo a velmi nestandardně prodloužena smlouva firmě Kapsch na další tři roky.

Když už byli na ministerstvu u toho odměňování, nemohli neocenit také obětavou práci náměstka Jakuba Kopřivy, který se nejprve podílel na vytvoření problému, aby ho pak neohroženě vyřešil svým podpisem na staronové smlouvě. Ne, já opravdu nemám nic proti tomu, aby se elitní úředníci s dobrými výsledky dobře odměňovali. Pokud jsou ale těmi „dobrými výsledky“ milionové pokuty a mnohamilionové ztráty pro stát v důsledku nevysoutěžení toho nejvhodnějšího dodavatele, pak pro mnohasettisícovou odměnu nenacházím opodstatnění.

Rád bych naopak znovu vyzval ministra dopravy Dana Ťoka, aby urychleně svolal Řídící výbor pro přípravu zadávací dokumentace na mýto. Ten se totiž nesešel od dubna minulého roku! Chápu, že na ministerstvu zavládl loni v srpnu klid a uspokojení, protože na další tři roky je výběr mýta zajištěn a na přípravu otevřené soutěže je čas. Jenže to samé si říkal bývalý ministr dopravy za ANO Antonín Prachař, když před třemi roky do úřadu nastupoval…


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama