Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2017 9:02:54

Zlepšení práce městského úřadu v České Lípě

Zlepšení práce městského úřadu v České Lípě

Získání moderního nástroje na zpracování ekonomických agend a evidence – to byl důvod pořízení nového ekonomického a informačního systému VERA pro potřeby Městského úřadu Česká Lípa. Jeho kladem je přehlednost a dohledatelnost veškerých údajů.

Nový systém se spojuje s elektronickými systémy města a úřadu. Cílem celého projektu je elektronizace administrativy, v oběhu už nebudou papíry, ale dokumenty v elektronické podobě respektující zákon o ochraně osobních údajů. „Veškerou agendu bude možné vyřídit elektronicky, rychle a efektivně. Samozřejmostí bude dostupnost potřebných dat z jednoho místa a možnost různých výstupů v reálném čase,“ vysvětluje starostka města Romana Žatecká.


Pro občany může být zajímavý tzv. klikací rozpočet (http://rozpocet.mucl.cz)

Jde o jednoduchou webovou aplikaci s aktuálními informacemi o příjmech a výdajích města. Díky této novince občané získají přímý přístup k informacím, jak město pracuje s veřejnými penězi.


Počítačový program „Radnice“ doplňuje např. portál občana, komunikuje s dalšími institucemi, hlavně Libereckým krajem nebo finančním úřadem. Nový systém pomáhá při tvorbě rozpočtu, evidenci smluv, evidenci žádostí o finanční podpory města, při zajištění veřejných zakázek atd.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama