Filip Humplík

  • ODS
  • Praha 10
  • místostarosta městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2017 15:36:58

Důvody vítězství Donalda Trumpa

Důvody vítězství Donalda Trumpa

Spousta lidí se ptá, jak se stalo, že v Americe vyhrál Donald Trump? Oproti všem komentářům a průzkumům? Při hledání odpovědi na tuhle otázku jsem narazil na zajímavý text, který to popisuje velmi přesně.

Tak jsem ho pro vás přeložil.

Za sebe bych k tomu jen dodal, že spousta střetů, které O'Neill zmiňuje, jsou věci nám v Česku víceméně neznámé. Ale i u nás začínáme řešit nesmysly jako společné toalety a genderovou korektnost v dětských básničkách. I v České republice čekáme na svého Donalda Trumpa.

Brendan O'Neill: Trump! Jak se to stalo?

Stalo se to, protože jste zakázali víc než litrové limonády ve fastfoodech. A kouření v parcích. A údajně politicky nekorektní vyjadřování na vysokoškolských kampusech. Protože jste nálepkovali odpůrce homosexuálních sňatků jako homofoby a odpůrce migrace jako rasisty.

Protože jste zacházeli s lidmi, kteří vlastní zbraň a nikdy nejedli merlík jako by byli fašisti. Protože jste považovali za důležitější opravovat chování lidí místo toho, abyste jim našli práci. Protože jste z označení „bílý muž“ udělali urážku. Protože jste používali nálepky jako „popírač“ nebo „nebezpečný“ proti každému, kdo nesdílí vaše ekologické náboženství.

Protože jste nesouhlas zaměňovali za šíření nenávisti a kritiku Obamy za extrémismus. Protože jste více mluvili o genderově neutrálních toaletách než o domácím násilí. Protože jste blahořečili Caitlyn Jenner. Protože jste šikanovali lidi za to, jak mluví, dehonestovali jejich schopnost vychovávat děti a zesměšňovali jejich víru.

Protože jste řvali, když někdo urážel Korán a smáli se, když urážel Bibli. Protože jste říkali, že kritizovat Islám je Islamofóbie. A protože jste pořád dokola lidem říkali: „Tohle si nesmíš myslet. Tohle nesmíš říkat. Tohle nesmíš dělat.“

Protože jste změnili politiku z něčeho, co je děláno lidmi pro lidi na něco, co je děláno lidem pro jejich vlastní dobro. Protože jste se chovali k lidem jako k póvlu. A to lidi nemají rádi. Trump „se stal“ kvůli vám.

Text v originále: http://blogs.spectator.co.uk/2017/01/trump-how-did-this-happen/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama