Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.06.2011 21:37:27

Jde vám o to odvrátit pozornost od nekompetentnosti celé této vlády

Jde vám o to odvrátit pozornost od nekompetentnosti celé této vlády

Semelová: Zákon o tzv. 3. odboji je naprosto nepřijatelný, pomíjí mezinárodní a historické souvislosti, umožňuje ocenění vrahů a násilníků, uráží poctivé lidi, kteří zde žili a pracovali. Jeho účelem je zakrýt vážné problémy země a jejich občanů.

Vážená paní předsedající, kolegové a kolegyně, pominu to a nebudu rozebírat, jak se poslanci vládní koalice opět předvedli jako demokraté a jak před pravdou utíkají ze svých míst, protože se těchto názorů bojí.

Nebudu znovu sáhodlouze vysvětlovat, proč je pro mě zákon o tzv. třetím odboji naprosto nepřijatelný. Ale pár slov si přece jen neodpustím. Ono argumentovat tady totiž nemá cenu. Vy nechcete slyšet argumenty, vám jde předložením tohoto návrhu o něco úplně jiného. Jde vám o to odvrátit pozornost od vážných problémů této země a jejích občanů. Odvrátit pozornost od toho, že chcete nízko a středněpříjmovým lidem všemi těmi svými sociálními, zdravotními, daňovými a školskými reformami akorát tahat peníze z jejich už téměř prázdných kapes, aby zaplatili vámi zaviněný stále vyšší schodek. Namísto toho, abyste zavedli progresivní daň, abyste zrušili stropy na zdravotní a sociální pojištění či zrušili účast České republiky v drahých zahraničních vojenských misích novodobých žoldáků.

Zákon o třetím odboji má odvrátit pozornost od nekompetentnosti celé této vlády, kterou oprávněně odmítá 90 % občanů, proti níž nedávno protestovalo 50 tisíc lidí v Praze. Těch lidí, které někteří z vás nazvali  lůzou.

Zákon o třetím odboji má také odvrátit pozornost těch, kteří se stále častěji ptají, kdy budou konečně voláni k zodpovědnosti ti, kdo mají na svědomí rozkradení a rozprodání značného majetku této země, kdo mají na svědomí zadlužení státu a jeho občanů.

Závěrem: předložený návrh zákona o třetím odboji je paskvil. Zcela pomíjí všechny mezinárodní a historické souvislosti, umožňuje ocenění vrahů a násilníků, uráží normální poctivé lidi, kteří zde žili a pracovali. Mimo to považuji za nehoráznost v těchto případech návrh na udělení statutu válečného veterána. Proto se připojuji k zamítnutí tohoto zákona. (Potlesk poslanců KSČM)

 Zdroj: Stenozáznam PS PČR 10.6.2011

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama