PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2017 17:16:31

Když nechtějí platit, tak ať k nám nejezdí

Když nechtějí platit, tak ať k nám nejezdí

Takový výrok dnes zazněl od D. J. Trumpa.

Občas se sice americký prezident chová trochu jako burák, třeba při příjezdu do Bílého domu se mi nelíbilo jeho chování k manželce. A na rozdíl od rychlokvašených obdivovatelů Ameriky a davu místních čekatelů na spásu přicházející k nám díky národnosti jeho první manželky jsem realista. Vzorem být může, ponaučení z jeho politiky si vzít také můžeme, ale jinak si svoje věci musíme řídit sami.

Vůči takovým, jako jsou třeba Mexičané, kterým platil ten úvodní výrok, musí být postoj naprosto nekompromisní. Přivandrovalci všeho druhu si totiž neváží žádné vstřícnosti, jakoukoliv opatrnost nebo slušnost považují jen a jen za slabost, která je opravňuje k dalšímu a dalšímu stupňování požadavků a k likvidaci toho „slabocha“.

Výrok, který nemá za dlouho dobu konkurenci je zcela na místě. A pro kritiky, kteří sice nebudou naslouchat, přeci jenom jedna důležitá informace. Deportace ilegálních přistěhovalců není v historii Spojených států nic nového. Na počátku padesátých let minulého století zvláště za prezidenta Trumana se podařilo deportovat přes milion ilegálů. Stejným způsobem by měly hovořit a jednat i státy Evropské unie. Pokud se tak nestane, stejným způsobem by měla reagovat nová politická reprezentace České republiky vzešlá z podzimní parlamentních voleb.

Bohužel stále musím opakovat a zdůrazňovat, to by měla. Pokud se tam znovu objeví kdokoliv ze současných poslanců – zdůrazňuji kdokoliv, tak se opět dočkáme jen slaboduchých a zbabělých výroků, po kterých rozhodně nebudou následovat činy, které dnešek vyžaduje. Protože jenom jasné NE, ihned následované nekompromisními činy může zachránit přítomnost i budoucnost našeho národa. Pokud velká část občanů České republiky – voličů, nebude schopna se soustředit, zamyslet a konat na základě pečlivého posouzení plnění nebo neplnění předvolebních slibů, bylo by dobré, zvláště dnes, kdy se nám vynořilo tolik milovníků Ameriky, i když ji ještě nedávno nemohli přijít na jméno, vzít si z USA inspiraci v tam platných zákonech. Jeden za všechny. Ve státě Nové Mexiko platí zákon, podle kterého nemohou volit idioti. Co kdybychom ho přejali do právního řádu České republiky?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama