David Pazdera

Marxismus je všemocný, protože je pravdivý.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2017 0:24:08

Skála (KSČM): Míla tu nebyl nadarmo

Skála (KSČM): Míla tu nebyl nadarmo

Doktor Miloslav Ransdorf odešel právě před rokem. Poslední štvanici už neustál. Zle se z ní dělá dodnes. Kříženec zášti a mindráků se fakty nezdržuje. Suma, již měl prý Míla mámit ze švýcarské banky, váží pět tun.

Média velkých prachů vřeštěla, že pro ni vyrazil s kufříkem.

Verze o podvodu splaskla rychle. Pak přišla ta o „trdlu“.  Sadismem zaváněly obě. Míla si – právem a víc než na čemkoli jiném - zakládal na cti a inteligenci. Švýcarský erár šlápl vedle. Vycouval už loni na jaře. Ten, komu ublížil, mu to už spočítat nemohl. Vyšetřování celé kauzy trčí na mrtvém bodě. Hrozen otazníků visí nad postupem švýcarských i českých úřadů. Z prolhaných médií nepadlo jediné slůvko omluvy. Máloco je tak plastickým obrazem jejich „svobody“.

Míla byl nátura vědátora. Ne ale z těch, co vyschli v nudného kmotra. Duši měl rozkročenou renesančně. S kořeny v rodině koumáka a všeuměla v jedné osobě. Ty plebejské geny mu vydržely nadosmrti. Svět věd i umění bral úchvatným tempem. Nedojít k zemětřesení z konce 80. let, zdobí vedení Akademie věd.

Zvonící klíče zfanfrněly ze skořápkářské fráze. Čím byla prázdnější a prolhanější, tím lesklejší měla staniol. Srážet jí hřeben byl s to jen ten, kdo měl v malíku i její evangelia. Z těch, koho minul cejch „staré struktury“, jich nebylo víc než prstů na ruce. Cirkusu, který z nás dělal pitomce, to vracel především Míla. Byly to parádní uličky hanby. Když přišly první „evropské“ volby, dostal víc preferencí, než honorace s miliardami a cizími protektory za zády.

Dřel jako kůň. Nešetřil se. Ani po menší mozkové a také srdeční příhodě. Byl to paličák. Skutečné argumenty však vnímal s pokorou. Od chvil, kdy se i jemu zdálo, že prohrálo nemehlo, prodělal gigantický pokrok. Pak sypal fakta, hájící lepší minulost, i na nás, kdo mu to nemehlo rozmlouvali. Kaťuše, z nichž pálil na teror proti Donbasu a Sýrii – i na ztřeštěné Angely a „sluníčkáře“ – byly virtuózním koncertem.

Do politiky šel s férovou ambicí. Zrušit rozvod, který spáchala s vědou i morálkou. Vyrvat ji z ringu o posty a prachy. Vrátit ji k tomu, co je v zájmu demokratické většiny. Kasta, jíž hodil rukavici, tahá za delší konec. Na věčné časy jí to nevydrží. Míla tu nebyl nadarmo. Cestě, jíž šel, patří budoucnost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama