ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2017 12:08:57

Postup okolo privatizace bytů ČEZ na Písnici je skandální

Postup okolo privatizace bytů ČEZ na Písnici je skandální

Za nepřijatelné obchodování s lidskými osudy považuje náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek postup ve věci privatizace bytů společnosti ČEZ do rukou finančníka Pavola Krúpy.

„Považuji za skandální, že se byty prodaly za polovinu tržní ceny. Nejen, že je celý obchod ekonomicky nevýhodný, ale ČEZ navíc tímto způsobem obešel nájemníky. Tisíce lidských osudů bylo prodáno za miliardu korun finančnímu žralokovi, který určitě nebude chtít nic jiného, než vydělat desítky procent na komerčním prodeji bytů,“ uvedl Petr Dolínek.

Petr Dolínek proto ještě dnes osloví dopisem všechny členy vlády s návrhem postupu, které revokuje prodej bytů, a to jednak kvůli ekonomické nevýhodnosti, tak také kvůli postupu vůči samotným nájemníkům.

„V minulosti obdobné odkupy bytů proběhly a vždy se podařilo získat tržní cenu, která byla přijatelná pro obě strany. V tomto případě se však jedná o pouhý byznys, jehož smyslem je prodat byty nájemníkům se ziskem. Takovéto chování naprosto odmítám a hodlám se osobně v této záležitosti angažovat. Řešením je byty rozdělit na technické celky a prodat přímo družstvům nebo společenstvím vlastníků, které si založí sami nájemci," uzavírá Petr Dolínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama