Petr Šula

  • TOP 09
  • Praha 12
  • místostarosta městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2017 23:31:20

Jak je to s hysterií na Praze 12?

Jak je to s hysterií na Praze 12?

TOP 09 se podařilo shromáždit podklady, které minimálně dokazují, že došlo k selhání kontrolních mechanismů na radnici Prahy 12 a možná i zneužití pravomoci. Změna pro Prahu 12 se snaží odvést pozornost od pochybení místostarostky Daniely Rázkové.

Na minulém Zastupitelstvu MČ Praha 12, jsme paní místostarostku  Rázkovou  (KDU-ČSL, Změna pro Prahu 12) požádali o vysvětlení nejasností spojených s vydáním knihy Praha 12 Křížem krážem. Odpovědí nám bylo pouze mlčení a následně odchod z jednací místnosti. Ostatní zastupitelé za Změnu pro Prahu 12 se nás následně snažili umlčet a bez jakékoliv odpovědi ukončit diskusi.

Nemám potřebu se vyjadřovat k planým řečem a výkřikům pana místostarosty Boublíka ze Změny pro Prahu 12, ale jsem nucen znovu opakovat již známá fakta. Přestože to je již více než týden, tak do dnešního dne jsme nedostali odpověď na zcela jednoduché otázky. Zajímá nás, kde skončily peníze z inzerce, které se měly použít na zaplacení nákladů tisku knihy Praha 12 Křížem krážem. Dle našich výpočtů se jedná až o 1 milion korun. Dále nás zajímá, proč místostarostka Daniela Rázková nechala v rozporu se smlouvou a se směrnicí MČ Praha 12 proplatit zálohovou fakturu na 396 tisíc Kč.

Pokud je něčí reakce hysterická, tak nepochybně je to reakce pana místostarosty Boublíka, který by byl rád, aby se vše co nejdříve ututlalo a vůbec se na problém nepoukazovalo. Nicméně to je právě role opozice, pokud zjistí, že dochází k pochybení a velmi pravděpodobně také k zneužívání finančních prostředků MČ Praha 12, aby požadovala vysvětlení a nápravu.V článcích pana místostarosty se však už nikde nedočtete, že sama MČ Praha 12 byla nucena si zaplatit právní služby od společnosti, která se specializuje na autorské právo. Pan místostarosta Boublík se zřejmě jen zapomněl zmínit, že pochybení městské části nyní již vyšetřuje také Odbor kontrolních činností Magistrátu hl. města Prahy. Vždyť přece „Vše je jinak a v pořádku“. Jistě není náhodou, že i Zastupitelstvo MČ Praha 12 schválilo návrh opozice a pověřilo Kontrolní výbor zastupitelstva, aby celou záležitost prověřil. To se stalo v tomto volebním období poprvé, co se k návrhu opozice připojila i koalice, tedy samozřejmě s výjimkou Změny pro Prahu 12.

Pokud se zde někdo dehonestuje a diskredituje, tak je to pouze Změna pro Prahu 12 a zejména paní místostarostka Daniela Rázková a pan místostarosta Zbyněk Boublík, kteří zcela záměrně překrucují fakta a snaží se pozornost odvést jiným směrem. Záměrně očerňují všechny okolo sebe, místo toho, aby přiznali svou chybu a přijali odpovědnost za své kroky.  A to už nemluvíme o tom, že k tomu opakovaně zneužívají Noviny Prahy 12, kde v rozporu s tiskovým zákonem nevytisknou článek zastupitele MČ Praha 12 ani do 3 měsíců od dodání článku a zároveň otisknou svůj zavádějící článek předaný redakci 14 dní po uzávěrce vydání. Noviny Prahy 12 totiž stále zůstávají v kompetenci paní místostarostky Daniely Rázkové.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama