ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2017 15:11:43

Brzdí ministryně Valachová vznik soukromých škol?

Brzdí ministryně Valachová vznik soukromých škol?

Senátor Valenta so dotazuje ministerstva školství, proč údajně nepovoluje vznik nových soukromých základních škol

V posledních době jsem byl upozorněn několika rodiči a lidmi z mého senátního obvodu na to, že se Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozhodlo nepovolovat vznik nových soukromých základních škol. Podle dosavadních informací má jít dokonce o systémové opatření ministerstva, nikoliv pouze rozhodnutí v konkrétních případech jednotlivých žadatelů.

Takový postup se mi zdá přinejmenším velmi prapodivný, protože podle mého soudu odporuje zdravému rozumu. Neumím si totiž představit to, že by se české školství mělo začít ubírat cestou, v rámci které bude z pozice státu blokován vznik dalších základních škol, které doplňují nebo rozšiřují nabídku základního vzdělávání a dávají českému školství větší pestrost i vnitřní konkurenci, která dokáže motivovat ke kvalitativním posunům základního vzdělávání u nás.

Proto jsem se obrátil dopisem přímo na ministryni školství Kateřinu Valachovou, abych se přesvědčil, do jaké míry se tyto informace zakládají na pravdě a zdali její ministerstvo skutečně paušálně zastavilo povolování vzniku soukromých základních škol. Moc bych si přál, aby paní ministryně tyto informace vyvrátila a uvedla vše na pravou míru.

Ivo Valenta
slovácký senátor
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama