JUDr. Stanislav Polčák

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2017 19:00:00

EU není v jednoduché situaci a švédská europoslankyně ji ještě více komplikuje

EU není v jednoduché situaci a švédská europoslankyně ji ještě více komplikuje

Podpoří europoslanci za ANO návrh své kolegyně na krácení eurofondů pro země odmítající migrační kvóty?

Evropská komise předložila návrh změn v legislativě, podle kterého budou moci být peníze z evropských fondů používány i na integraci uprchlíků. Podle předlohy toto využití evropských peněz nebude povinné, rozhodnutí bude vždy na daném členském státě. Europoslankyně Cecilia Wikström (ALDE, Švédsko) uplatnila k této předloze pozměňovací návrh, podle kterého by země, které migranty nechtějí přijímat, byly kráceny na podpoře z evropských fondů. Opatření tohoto typu jsou přitom dlouhodobě odmítána poslanci výboru pro regionální rozvoj (REGI).

“Klást ultimativní požadavky vůči členským státům ze střední a východní Evropy, je v jednoznačném rozporu se zásadami, na nichž je Evropská unie založena. Mezi ně bezesporu patří i požadavek na věcné a konstruktivní jednání. Vyhrožování seškrtáním evropských dotací, pro které neexistuje právní základ, nepřinese žádný pokrok, naopak postaví jedny členské státy EU proti jiným,” vysvětluje své obavy člen výboru pro regionální rozvoj EP Stanislav Polčák (STAN, EPP).

„Návrh švédské poslankyně z liberální frakce jde také proti návrhům Evropské komise a osobně jej pokládám za nebezpečný ve vztahu k evropské jednotě. Evropská unie není v jednoduché situaci a paní poslankyně Wikström se zřejmě rozhodla ji ještě více zkomplikovat,“ uzavírá poslanec Polčák s otázkou, jak se k návrhu své kolegyně z liberální frakce postaví členové EP zvolení za ANO.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama