ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2017 17:36:00

Prohlášení zástupců ČSSD v představenstvu SmP - Odpady, a. s.

Prohlášení zástupců ČSSD v představenstvu SmP - Odpady, a. s.

Představenstvo společnosti SmP – Odpady a.s. souhlasilo se zahraniční služební cestou místopředsedkyně představenstva Ing. Ley Tomkové na řádném zasedání v červnu 2016.

 Cesty se dále zúčastnil Ing. Jiří Strouhal, člen představenstva a výkonný ředitel společnosti, a ekonomický ředitel Služeb města Pardubic a.s. Ing. Stanislav Mergl.

Představenstvo souhlasilo s pracovní cestou do Jihoafrické společnosti za účelem získávání zkušeností v oblasti zpracování a likvidace odpadů. Dle informací, které podala na schůzi představenstva Ing. Lea Tomková, měla být hlavním cílem cesty účast na konferenci o nakládání s odpady.

Do dnešního dne nebyla představenstvu předložena zpráva o průběhu a výsledku pracovní cesty, ani její vyúčtování.

My členové představenstva nominovaní za ČSSD vydáváme následující stanovisko:
Pokud nebude bez prodlení řádně předložena podrobná zpráva o účelnosti pracovní zahraniční cesty a její podrobné, zdokumentované a odůvodněné položkové vyúčtování, budeme požadovat rezignace Ing. Ley Tomkové a Ing. Jiřího Strouhala na pozice v představenstvu společnosti. Také budeme požadovat odstoupení Ing. Jiřího Strouhala z pozice výkonného ředitele společnosti.

Dále se důrazně ohrazujeme proti vyjádření prof. Ing. Ladislava Koudelky, DrSc., že cesta měla být představenstvem společnosti schválena jako odměna, jak bylo prezentováno v médiích. Toto vyjádření neodpovídá skutečnosti.

V Pardubicích dne 14. února 2017

Vlastimil Freiberk
Rostislav Kučera

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama