Jana Levová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2017 10:00:00

Proč vystoupit z EU

Proč vystoupit z EU

Protože se na sociálních sítích šíří různé myšlenky, jak za „komunistů“ bylo dobře, chci zde vysvětlit, proč nebylo a proč není dobře ani dnes.

Československu se nejlépe dařilo za první republiky. Velkým úspěchem byla Rašínova měnová reforma z roku 1919, která zavedla naši měnu. V této době jsme nastavili i naši ekonomiku, která patřila k těm nejlepším, než jsme narazili na Hitlera, Stalina a posléze další utopistický projekt zvaný EU, vlastně Německo podruhé.

Na žebříčku nejbohatších zemí světa z roku 1924 se Československo umístilo na desátém místě, daleko před Německem, Nizozemskem a dalšími. Československo bylo desátou průmyslově nejvyspělejší zemí světa. V roce 1990 bylo Československo na 59. místě. Není toto dostatečný důkaz „kladného“ vlivu komunismu a socialismu na hospodářství ČR? A proto já říkám, že nejlíp se ČR vedlo za první republiky, kdy jsme nebyli součástí žádného velkého celku jako Protektorátu, RVHP nebo EU. RVHP a EU jsou si velmi podobné a i to zde vysvětlím.

Po Mnichovské dohodě došlo k převzetí klíčového průmyslu i klíčových odvětví naší ekonomiky do rukou německých okupantů. Tak byla předválečná hospodářská velmoc Československo prakticky zlikvidována.

Říšskoněmecký kapitál se během okupace Československa zvětšil více než desetkrát a německý kapitál postupně ovládal české podniky. Obchod se zahraničím byl usměrňován dle potřeb Německa. Pod přímý vliv se dostaly i banky a pojišťovny. Německo finančními machinacemi připravilo Československo během okupace o 43 tun ryzího měnového zlata.

Po válce v roce 1947 americký prezident Truman vyhlásil Marshallův plán, který Gottwaldova vláda odmítla a místo toho podepsala dohodu o hospodářské spolupráci se SSSR.  To byl začátek socialismu a komunismu v Československu.

Od roku 1949 zavedlo Československo proslavené pětiletky. Po roce 1968 zavedli i některé státy na západ od Československa koncept centrálního plánování, ze kterého vznikl například sedmiletý plán, který využívá Evropská unie. Pro mě je tedy EU stejně socialistickou utopií jako SSSR a RVHP. Hitler, SSSR a EU nám shodně říkali a v případě EU zatím stále říká, co máme pěstovat a vyrábět a v jakém množství. Ani jeden model se ČR nevyplatil a pokaždé jsme z takového projektu odešli chudší.

Naše vláda nás přesvědčuje, že náš stát je příliš malý. Máme málo obyvatel a z EU nemůžeme vlastně odejít. Že bez EU nemůžeme existovat. Pro ty, kteří takovým lžím věří, jsem napsala tento článek. Jak jste se dočetli v úvodu, tak Československu se vedlo nejlépe, když nepatřilo nikomu jinému než Čechům. To je ale přeci logické, ne? V závěru uvedu fakta, že nepatříme k tak malým a bezvýznamným státům, jak se nám EU a naše vláda snaží nalhat. ČR je dvanáctou zemí z 28 členských států v počtu obyvatel, patnáctou zemí svou rozlohou, máme 21 křesel v Evropském parlamentu jako například Belgie, Maďarsko a další. Naopak takové Švédsko mé křesel ještě méně a Nizozemí má o „celých“ 5 křesel víc. A tak bychom mohli pokračovat. Takže jak já říkám, přestaňme se podceňovat. Vystupme z EU a budujme si svou zem sami, jak se jen nám bude chtít.

Zdroj: Wikipedie, Geographisch-Statistischer Universal Atlas profesora Hickmanna, Nation Master

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama