MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2017 10:41:47

Cochemská praxe ve Sněmovně již podruhé

Cochemská praxe ve Sněmovně již podruhé

Cochemská praxe v praxi - audiozáznam odborného semináře.

V pátek 17. února 2017 si v prostorách Poslanecké sněmovny předávali zkušenosti soudci, advokáti, sociální pracovníci a další profese činné v opatrovnických řízeních se zaváděním principů tzv. Cochemské praxe. Záštitu nad odborným seminářem, na který přišlo 160 účastníků, převzali senátorka Miluše Horská, poslanec Vít Kaňkovský a europoslanec Tomáš Zdechovský


„Cílem semináře je předat know-how o tom, jak na tento postup přejít, informovat o úspěšném etablování této praxe na prvních českých soudech, OSPODech a u dalších zapojených subjektů. Seznámit účastníky s případnými problémy při zavádění této praxe a vyzvat k jejich systémovému a koncepčnímu řešení do budoucna. Cílem je přesvědčit co největší počet odborníků a motivovat je k zavedení tohoto postupu,"
 řekla úvodem Markéta Nováková ze spolku Cochem.cz.

Na semináři zazněly praktické zkušenosti ze soudní praxe v podání Vladimíra Poláka, soudce z Nového Jičína i Martina Beneše z okresního soudu Most. Vedle Zdeňky Kučné z Krajského úřadu Moravskoslezského kraje, která představila pohled OSPODu, vystoupil s příspěvkem soudní znalec Oldřich Matoušek a další odborníci.

„Nikdo z nás jistě nepochybuje o tom, že rozvod - rozchod rodičů nejhlouběji dopadá na nezletilé děti. A je to o to horší, čím delší a vypjatější jsou jednání kolem porozvodové péče o děti. Osobně vnímám rozvoj cochemského modelu v České republice jako pozitivní signál. 25 let této praxe v Německu i dalších zemích je dokladem toho, že vést rozcházející se dospělé lidi k dohodě ohledně péče o děti, je správná cesta. Jsem přesvědčen, že tento odborný seminář napomůže jak k větší interdisciplinární spolupráci v české praxi, tak se stane i impulzem k tomu, aby se učinily konkrétní legislativní kroky v této oblasti,“ uvedl poslanec Kaňkovský.

Vít Kaňkovský také poděkoval Markétě Novákové a jejímu týmu ze spolku Cochem.cz za zorganizování odborného semináře a také všem účastníkům za jejich aktivní přístup k této problematice. 

Audiozáznam celého semináře  ZDE

Fotogalerie: https://www.facebook.com/pg/VitKankovsky/photos/?tab=album&album_id=535697499888021


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama