Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2017 19:07:43

Česko je schopné přijmout až 100 000 „uprchlíků“ aneb Tomáš Prouza do vlády

Česko je schopné přijmout až 100 000 „uprchlíků“ aneb Tomáš Prouza do vlády

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek odchází ze své funkce. Premiér Sobotka pana Mládka v očích veřejnosti odvolal neočekávaně.

Je možné, že funkci po odcházejícím Mládkovi převezme státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Politik, který loni v Lidovém domě prohlásil, že Česko je schopné přijmout až 100 000 „uprchlíků“ ze zemí islámského světa. A není také tajemstvím, že Tomáš Prouza je úzce spřízněn s neziskovými organizacemi, které nešetří neoprávněnou kritikou prezidenta Zemana a v neposlední řadě lobují za přijetí migrantů do Česka.

Je politováníhodné, že premiér Sobotka umí odvolat jen ministry sociální demokracie. Proč v minulosti neodvolal například ministra kultury Daniela Hermana? Vždyť kroky, které podniká ministr Herman, by žádnému členovi vlády nemělo být tolerováno. Stačí zmínit jen to, jaké má pan Herman vřelé styky se sudetskými Němci, kteří si neustále nárokují majetky v ČR.

Za tři týdny čeká ČSSD sjezd. A na tomto sjezdu se může stát cokoli. Premiér Sobotka bude obhajovat svůj stranický post a na ministru Mládkovi asi chtěl ukázat, jaký je lídr. A ano, ukázal jak slabým je lídrem.
Pokud opravdu Jana Mládka nahradí Tomáš Prouza, tak si sociální demokracie vykope ještě větší hrob, než jakým doposud disponuje .

Myslím, že premiér Sobotka už by neměl žádné ministry odvolávat, neboť to stejně nemá žádný význam. Pozitivní zprávou pro obyvatele by bylo, kdyby Sněmovna 120 hlasy rozhodla o svém rozpuštění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama