Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2017 16:53:51

Za pár dnů oslavíme Mezinárodní den žen

Za pár dnů oslavíme Mezinárodní den žen

Mezinárodní den žen má svoji dlouhou historii. 8. března si připomínáme rok 1908 v New Yorku požadovaly zlepšení pracovních podmínek, volební právo, ale také zákaz zneužívání práce dětí americké švadleny.

Jednalo se o velkou odvahu, kdy ženy bez ohledu na možné následky vyšly do ulic. Patnácti tisícový dav žen požadoval i lepší pracovní podmínky, zkrácení pracovní doby, aby měly čas na rodinu, péči o děti a netrpěly bídou a mnohdy i hladem. Švadleny tehdy vymyslely heslo této stávky, které bylo „chléb a růže“. V roce 1910 pak na mezinárodní ženské konferenci Druhé internacionály v Kodani prosadila Clara Zetkinová oslavy mezinárodního svátku žen, který se ovšem nejdříve slavil 19. března. Na osmý březen se tato oslava přemístila až v roce 1913.  Tento svátek se velmi rychle rozšířil. V roce 1975 MDŽ uznala oficiálně OSN. A díky minulým událostem si i tento rok připomeneme 8. března již klasický svátek. Každý z nás mužů jistě najde ve svém okolí ženy, které si zaslouží úctu a poděkování. Ať už se jedná o maminky, manželky či ženy, které potkáváme v mnoha různých profesích, kdy často jsou mnohem lepšími pracovnicemi nežli muži. A tak nejen v tento den, ale po celý rok bychom si měli zachovat úctu k ženám, bez nichž si dnešní svět neumíme představit. Proto i já posílám pomyslnou kytici všem ženám, které nám každý den pomáhají vytvářet svět snesitelným a zasazují se o skončení všech válek, agresí a terorismu, protože jen v míru můžeme bez obav vychovávat děti a starat se o rodinu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama