Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2017 22:24:00

Budoucí jednání by se neměla omezovat jen na Brexit

Budoucí jednání by se neměla omezovat jen na Brexit

Komentář předsedy ODS Petra Fialy ke schůzce pana premiéra s předsedy parlamentních stran k otázce Brexitu

 Jsem rád, že premiér Bohuslav Sobotka dnes na můj návrh uspořádal setkání předsedů parlamentních stran k české pozici při jednání o dopadech Brexitu. Jak ODS už dlouho tvrdí, silní navenek budeme jen tak, jak budeme doma jednotní. I budoucí jednání by se neměla omezovat jen na Brexit, je potřeba řešit i budoucnost EU. Naše strana v rámci reforem navrhuje otevření smluv EU s ohledem na čtyři oblasti: dojednání trvalé výjimky pro přijetí eura, výjimku v oblasti migrační a azylové politiky, posílení role národních parlamentů a tzv. flexibilní integraci.

Dnešní schůzkou a přijetím společného komuniké konzultace nekončí. Dohodli jsme se na tom, že již probíhající pracovní jednání budou povýšena na politickou úroveň, např. na úroveň místopředsedů stran. Pokud bude naděje na shodu, uskuteční se také ještě před summitem v Římě další schůzka předsedů stran.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama