Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2017 15:49:07

Protikomunistické manifestace mají pouze jeden cíl – zviditelnit organizátory

Protikomunistické manifestace mají pouze jeden cíl – zviditelnit organizátory

V sobotu uplyne 69 let od Vítězného února. Na pátek je proto v Praze naplánováno hned několik protikomunistických manifestací. Dokonce i v Senátu.

Například pod záštitou Tomáše Czernina proběhne seminář s názvem Zločiny komunismu. Na tomto semináři vystoupí i europoslanec Jaromír Štětina, což je velmi zarážející. Vždyť europoslanec Štětina před rokem 1989 měl takové výsady, o kterých se mnohým obyčejným lidem mohlo jen zdát. Samozřejmostí je nutno podotknout, že pan Štětina má vřelé styky s ukrajinskými předáky Pravého sektoru. Dále bych charakter europoslance Štětiny nerad rozebíral, neboť by to žádný význam nemělo.

Jsem zvědavý, kolik lidí se připojí k manifestacím vůči komunismu. Určitě se těchto akcí nezúčastní nezaměstnaní, kteří nemohou sehnat práci, či rodiny, které na tom nejsou finančně dobře.
Těm lidem, kteří chtějí uspořádávát protikomunistické akce by slušelo připomenout, že komunismus nikdy v žádné zemi nebyl. Ani v Československu. Mimochodem v Československu byl socialismus, díky kterému byla například nulová nezaměstnanost, a lidé byli sociálně zabezpečeni. Proč toto nepřipomenout? Asi by se to nehodilo do dnešní propagandy.

Antikomunismus je znakem dnešní doby. A jeho agresisivita narůstá.

Takzvaný Vítězný únor je si třeba připomenout. A to jako dobu, od které se naše republika změnila. A to i k pozitivnímu.Nelze mávnutím ruky odsoudit socialismus. Mnozí lidé nejdříve musí zjistit, jaký pozitivní význam má pro společnost socialismus. Samozřejmě bez deformujících prvků, které jsme bohužel v minulé době zaznamenali.

Komunisté v létech 1948-1989 budovali prosperující společnost. Toto období bylo přes mnohé problémy dynamickým ekonomickým jevem. Stačí vzpomenout jen na to, jak Československo mělo vyrovnané státní hospodářství. Nebylo zadluženo. To jsou fakta, která nelze popřít. Ovšem tato fakta mnozí vidět nechtějí.

Chápu, že organizátorům antikomunistických manifestací jde zajména o zviditelnění sebe sama. A lze předpokládat, že jejich akce skončí fiaskem tak, jak jsme v minulosti mnohokrát zaznamenali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama