Viktor Lošťák

  • SaS
  • Bystrc
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2017 17:19:23

Budu volit Babiše

Budu volit Babiše

Přistihl jsem se při té myšlence a zatrnulo mi. Věděl jsem, co se stane. Až o tom napíšu, pak s každým, kdo si to přečte, přijdu o jednoho přítele. Přijdu o jednoho, deset, sto… Úplně o všechny.

Přistihl jsem se při té myšlence a zatrnulo mi. Věděl jsem, co se stane. Až o tom napíšu, pak s každým, kdo si to přečte, přijdu o jednoho přítele. Přijdu o jednoho, deset, sto… Úplně o všechny.

Protože volit Babiše…?! Zbláznil ses?! Přece zavedl EET a je to korporátní fašista a všechny ty regulace a a a a…a! Je to Babiš!!! Ty ses posral v kině!

Já vím. Máte pravdu a já se hluboce stydím. Jak říkám, přistihl jsem se. Někdy se přece člověk přistihne, sám sebe překvapí. To se snad dá pochopit.

Víte, kdy se mi to stalo? Když jsem četl, že podle Andreje Babiše měl Havel zavést v zemi prezidentský systém. Protože to je přesně můj názor a váš, jste-li pravice, samozřejmě taky. Dobře víme, že poměrné systémy mají nezadržitelnou tendenci k postupnému úpadku do levicové jámy stagnace a rozkladu. Prezidentský nebo obecně většinový systém dává společnosti větší možnost rychlého návratu do normálu, když nahromaděné rozpory začínají všem přerůstat přes hlavu. Máme naději v Donalda Trumpa, protože ať je jaký chce, slibuje změnu. V poměrném systému se skutečné změny nedočkáme nikdy, dokud ho nesvrhneme.

Takže když jsem tohle četl v titulku, nedivte se, že jsem na chvíli, nepatrný zlomek sekundy… Však víte co, tamto.
A pak jsem četl o přímé volbě starostů. Změně, která je schopna rozvrátit stagnaci stranických systémů. Už nebudou ve stranách a spolu s nimi po žebříčku moci vynášeni ti, kteří nic nedělají, tudíž nic nezkazí a tak jsou pochváleni. Přímá volba starostů potlačí i ve stranické hierarchii vzhůru silné lokální osobnosti, které se pak nakonec octnou i ve vedení země. Ne, žádná ozubená vajíčka. Lídři.

Byl to taky takový titulek a taky... Víte co, já se vymluvím. Já si nejdřív toho, že to řekl a chce prosazovat Andrej Babiš, vůbec nevšiml. Jen jsem viděl to téma! Jen jsem zadoufal, že se to může uskutečnit, a samozřejmě jsem předpokládal, že to řekl Petr Mach nebo Petr Fiala nebo prostě někdo normální, někdo přijatelný. Andrej Babiš! Copak mne to napadlo! Sám jsem se pak tomu smál.

Samozřejmě ho volit nebudu. Budu volit pěkně Petra Macha nebo Petra Fialu, ty naše správné, nebo Petra Robejška, taky možný, a ne tamtoho fuj ho. Já vím, oni ti naši nic neprosadí, ale na tom nesejde. Budu je volit, vážně. Určitě. Fakt.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama