Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2017 22:30:00

Vláda schválila návrh ministryně Marksové na zvýšení nemocenské

Vláda schválila návrh ministryně Marksové na zvýšení nemocenské

Vláda dnes projednala možné varianty navýšení dávek nemocenského při dlouhodobé dočasné pracovní neschopnosti. Jde o významný krok, který pomůže dlouhodobě nemocným, aby se kvůli nezaviněnému výpadku příjmů neocitli v pasti chudoby.

V současnosti není u nemocenského rozdíl mezi tím, jestli stůněte 15 dní, nebo máte závažnou nemoc, která vyžaduje tříměsíční léčbu. Stát vám přiznává vždy stejnou částku. Právě záměr ministryně práce a sociálních věcí to mění a lidem, kteří trpí dlouhodobou nemocí, zajistí větší jistoty.

Vláda se v rámci koaličního kompromisu shodla na první předkládané variantě. Podle ní by měl pacient po 31. dni pracovní neschopnosti dostávat 66 % redukovaného denního vyměřovacího základu. Od 61. dne nemoci se příspěvek zvýší na 72 %. Pokud bude přijat pozměňovací návrh, který připraví ministryně Marksová, dočkají se dlouhodobě nemocní růstu nemocenské už od roku 2018.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama