Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2017 10:24:50

Tisková zpráva ČSSD k 16. zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště,

Tisková zpráva ČSSD k 16. zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště,

Včerejší jednání Zastupitelstva města Uherské Hradiště bylo zajímavé, jelikož se řešily problémy Štěpnic a firmy spojené s firmou MANAG, a.s.

Zastupitelé za ČSSD nepodpořili rozpočtová opatření č.01/2017 a č.02/2017 z důvodu vysokého schodku rozpočtu, některých plánovaných investic, zejména víceletých, které nejsou podle našeho názoru prioritní. ČSSD podpořila přidělení dotací SDH Míkovice, HZS Zlínského kraje a rozdělení 4,4 mil. Kč dotací z jednotlivých dotačních programů pro jednotlivé spolky a organizace. ČSSD žádá o snížení ceny za pronájem zasedací místnosti v budově na Palackého nám.293, protože 500Kč za první hodinu a 300Kč za další hodiny jsou vysoké pro spolky a ohrožují spolkovou činnost ve městě. Radikální zvýšení nájemného také neodpovídá poskytovaným službám.

V rámci závěrů interního auditu č.3/2016/ÚIA, který prověřoval přiměřenost a účinnost vnitřního kontrolního systému v rámci realizace záměrů města, se podařilo ČSSD prosadit doprovodné usnesení, které uložilo RM zajistit realizaci doporučujících opatření vzešlých z auditu do 30.6.2017.

Prezentace architektoniko urbanistické studie revitalizace sídliště Štěpnice postrádala podle sociálních demokratů územní vazby na Nové Štěpnice - Zahrádky a na areál Uherskohradišťské nemocnice a.s., zejména z pohledu dopravní obslužnosti, zajištění veřejných služeb, občanské vybavenosti a životního prostředí. Proto sociální demokraté navrhovali doplnění usnesení, kterým by se tato studie rozšířila o výše uvedená území a za druhé by se dopracovala presentovaná studie o připomínky zastupitelů a zejména občanů Štěpnic. Z našeho pohledu je studie nerealistická, ať již z pohledu nákladovosti či časové náročnosti, která současné problémy sídliště odsouvá. Z pohledu ČSSD je třeba primárně vyřešit rekonstrukci nákupního střediska a centrálního společenského prostoru a také nedostatek parkovacích míst. Mrzí nás, že naše doplňující usnesení nebylo přijato, protože by urychlilo realizaci potřebných investic a řešilo by je v reálném čase.

ČSSD po diskusi nepodpořila předložený návrh na uzavření Souhlasného prohlášení o neplatnosti Dodatku č.1 a o uzavření Dodatku č.1 ke Kupní smlouvě s firmou MANAG, a.s., protože předložené usnesení nebylo logicky navržené a odporovalo dikci zákona i zavedeným postupům. Zároveň neřešilo námitky občanů vůči zveřejněnému záměru města, neřešilo současný stav i budoucnost  výstavby Nových Štěpnic i budoucnost současného parkoviště u nákupního střediska ve Štěpnicích. ČSSD nepodpořila ani protinávrh ANO 2011 na neplatnost Dodatku č.1, protože návrh neřešil současné problémy a naopak by mohl způsobit další soudní při mezi městem a firmou MANAG , a.s. o náhradu škody i zastavení příprav i další výstavby bytových jednotek.

ČSSD kritizovala nepřipravenost města i špatné řešení kalamitní sněhové situace v Uherském Hradišti, zejména z pohledu zajištění bezpečnosti občanů i účastníků silničního provozu.

Předkládá: ing. Antonín Seďa

                  předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama