PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2017 10:28:32

Zákon proti radikálním imámům"u ledu"

Zákon proti radikálním imámům"u ledu"

Dnes jsem navrhnul zařazení zákona, o kterém si myslím, že je velmi potřebný, do programu jednání Poslanecké sněmovny. Návrh neprošel podpořilo ho pouze 17 poslanců.


Už jsou ti víc než  dva měsíce co zfanatizovaný Tunisan Amis Amri vjel kamionem do předvánočního trhu v Berlíně. Bilance – 12 mrtvých, mezi nimi i jedna Češka … množství zraněných. Později se ukázalo, že značný podíl na radikalizaci Amriho měl v Německu působící islamistický kazatel Ahmad Abdulazíz. Podle policejních zpráv jednička Islámského státu v SRN.

Z uniklých informací západoevropských tajných služeb plyne, že radikální kazatelé z Arabského světa rekrutují mezi bojovníky Islámského státu mezi 16 až 17 letými. V Německu přitom tvoří polovinu mladých blouznivců, kteří odjíždějí bojovat za ISIS do Sýrie, děti německých rodičů.

To jsou fakta, o která se opírá německý sociálně demokratický politik -  vicekancléř a zároveň jeden z největších kritiků Angely Merkelové – Sigmar Gabriel. Usiluje o zavření mešit, kde se propaguje radikální islám a o vyhoštění fanatických imámů.

Působení radikálních salafistických kazatelů, pocházejících většinou ze Saúdské Arábie, vyhodnotila jako bezpečnostní riziko Belgie. Vyhostila radikálního ímáma EL  ALAMI  AMOUCHA.

Média to uvádějí jako první případ vyhoštění radikálního kazatele v západní Evropě. O něčem podobném uvažují i v Rakousku – s velkým počtem mladých lidí, co odešli bojovat za Islámský stát – a uvažují o tom i ve Švýcarsku. Tam, v tradičně uzavřené společnosti, ovládli radikální Saúdové největší mešitu v Ženevě.

Ostatně, s působením kazatele ze zahraničí máme určitou zkušenost i u nás. V roce 2013 přijel do Česka britský muslim Haithman al Haddad. Usiloval o zřízení tak zvané Islámské komise pro rodinu, což nebylo nic jiného, než zavedení paralelního práva Šaría… zatím  jenom pro rodinné právo.

Proč to uvádím. Abych připomněl novelu zákona o svobodě náboženského vyznání a o postavení církví a náboženských společností, kterou jsem vypracoval spolu se skupinou dalších poslanců. Novela řeší určitý dohled státu nad kazateli a propagátory církví ze zahraničí. Novela má číslo ST 937. Je to podle mne nutné preventivní opatření. Navrhnul jsem její zařazení k projednání na 15. březen. Neprošlo to. Při znalosti legislativního procesu musím konstatovat, že Sněmovou v dnešním složení novela už neprojde.

A ještě na okraj - nenechte se ukolébat pocity, že u nás v České republice není problém islamismu tak vážný. Nedávno mě kontaktoval pan Hathem Berezougha – Tunisan - muslim který žije a podniká v České republice asi pětadvacet let. Za další muslimy, kteří se integrovali v našem prostředí, varoval hlavně před doktrinací svých dětí – ze strany islamistických kazatelů ze zahraničí.

Zdeněk Soukup 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama