Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2017 10:53:10

V Německu zlegalizovali prostituci. Úřady práce ženám vnucovaly toto zaměstnání

V Německu zlegalizovali prostituci. Úřady práce ženám vnucovaly toto zaměstnání

Nedávno se v Německu političtí představitelé rozhodli zlegalizovat prostituci. Zákonodárci tak svým jednáním napomohli k podpoře násilí na ženách, protože úřadům práce nic nebránilo v tom, aby toto povolání beztrestně nabízely mladým ženám.

Úřady práce nabízely práci v nočních klubech

V kapitalismu člověka ani nepřekvapí, když se úředníci začnou podílet na šikaně vlastních občanů. V Německu tak docházelo k šokujícím skandálům na těchto úřadech, když jejich úředníci začali mladým dívkám nabízet zaměstnání v nočních klubech jako každé jiné.

Největším problémem ovšem byla šikana mladých dívek, kterým v případě, že by takové nedůstojné zaměstnání odmítly, tak jim úřady práce vyhrožovaly, že by mohly ztratit nárok na podporu v nezaměstnanosti.

Je opravdu zajímavé, co se může odehrávat, když se některý stát rozhodně zlegalizovat prostituci. Vedle šikany ze strany úřadů, vykořisťování vlastních obyvatel, porušování mezinárodního práva proti obchodování s lidmi se ze státu může stát systém podporující mafiánský kapitalismus.

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

K tomuto se dokonale hodí výrok švýcarského profesora sociologie Jana Zieglera, který uvedl, že kapitalismus je honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, což se tak stává podstatou každé kriminální činnosti, kdy se každý zloděj nebo vybírač výpalného stává esencí kapitalistické soutěže.

Z toho jednoznačně vyplývá, že organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu, protože přehnané svobodné podnikání s minimální regulací ze strany státu napomáhá z mafiánských skupin vytvářet podnikatele, kteří maximalizují svůj zisk a minimalizují daňové odvody včetně mzdových nákladů

Tohle všechno samozřejmě na úkor beztrestného vykořisťování spoluobčanů za účelem maximalizace vlastního zisku. Občas člověka ani nepřekvapí, když se na výplatních páskách těchto mafiánských podnikatelských bossů objevují někteří státní úředníci, policisté, soudci anebo politici.

Závěrem: Z pohledu mezinárodní práva

Pokud se tedy podíváme na Českou republiku z hlediska mezinárodního práva, tak legalizace prostituce by znamenala vypovězení a porušení Úmluvy OSN o obchodování s lidmi. Současný systém by tak obyčejné vykořisťování lidi ještě rozšířil o legalizaci obchodu s lidmi. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama