Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2017 18:35:27

V EU musí být stejná kvalita potravin pro všechny, a to ta nejvyšší

V EU musí být stejná kvalita potravin pro všechny, a to ta nejvyšší

Předseda vlády Bohuslav Sobotka bude řešit ve čtvrtek 2. března 2017 ve Varšavě s lídry Visegrádské skupiny dvojí kvalitu potravin v Evropské unii.

Rozdílnou úroveň složení stejných značek potravin premiér vnímá jako problém, který by měla Evropská komise začít řešit aktivněji.

Tématu kvality potravin se předseda vlády Sobotka věnuje už od roku 2015, kdy požádal Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo zemědělství, aby ho vznesla na jednání Rady Evropské unie a obrátily se s žádostí o součinnost na Evropskou komisi.

„Není pro mě přijatelné, aby pokračoval stav, kdy se lidem v jednom státu nabízí zboží stejné značky ve stejném balení, ale v úplně jiné kvalitě než ve státu druhém. Chci tento stav změnit. Potraviny jedné značky a jednoho balení by měly být v České republice stejné kvalitní jako v Rakousku či Německu. V Evropské unii musí být jedna kvalita potravin pro všechny, a to ta nejvyšší. Věřím, že se s lídry V4 na mimořádném summitu ve Varšavě dohodneme na konkrétních krocích, které povedou k nápravě,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Zítra se předseda vlády Bohuslav Sobotka setká s lídry Visegrádské skupiny na mimořádném summitu ve Varšavě, který se bude zabývat dvojí kvalitou potravin a přípravou prohlášení k budoucnosti EU, které by mělo být přijato na jednání v Římě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama