Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2017 19:35:27

Kdo má hodně chce ještě více

Kdo má hodně chce ještě více

Lidé kteří parazitují na neštěstí druhých, berou za to nadprůměrný plat, tak to jsou exekutoři.

Je jen málo profesí, které těží z neštěstí druhých a ještě si za to přijdou na pěkné peníze. Jednou z takových je exekutor. Plat exekutora se pohybuje od 100 do 150 tisíc korun a přesto se to zdá prezidentce Exekutorské komory Pavle Fučíkové málo. Ta má představu, že by exekutoři mohli těžit z neštěstí lidí postižených exekucí ještě více. V rozhovoru pro internetovou televizi DVTV se nechala slyšet, že chudák exekutor by měl mít srovnatelný plat s manažery ČEZU což činí 350 tisíc korun.

Zkrátka kdo má hodně chce ještě více, bohatí budou ještě více bohatnout na úkor chudých, kteří budou více a více chudnout díky "lákačkám" bank na půjčky, nezaplacení jediné složenky nebo své finanční negramotnosti, ve které jim jde příkladem vláda tohoto státu, protože jak někdo může hospodařit s něčím co nemá. Udělejte si rozpočet na 50 tisíc a mějte v kapse jen 20 tisíc, zavede Vás to přesně tam kam to zavedlo lidi, kteří jsou v exekuci. Nebude dlouho trvat a pokud zůstane u moci tato vláda bude v dražbě i Česká republika.

Co obnáší práce exekutora?

Soudní exekutor je pověřený státem k výkonu exekutorského úřadu a je podle zákona oprávněn nezávisle vykonávat nucený výkon exekučních titulů a další činnosti podle zvláštního zákona.

Co musím umět exekutor?

Exekutor se musí orientovat  v právních spisech, přijímat věci do úschovy v souvislosti s exekučním, soudním nebo jiným řízením, zajišťovat včasné doručení listin účastníkům exekučního řízení, provádět úkony směřující k nucené realizaci exekučních titulů, provádět dražby movitých a nemovitých věcí za podmínek stanovených zákonem, musí umět poskytovat právní pomoc účastníkům exekučního řízení, samostatně vydávat exekuční příkazy, sepisovat exekutorské zápisy a listiny. Musí umět vést  evidenci jednotlivých případů, připravovat podklady a doklady pro provádění exekucí.

Asi se tedy všichni shodneme, že tuto profesi musí vykonávat vzdělaný člověk, ale to třeba lékař musí být také, má zodpovědnost za to nejcennější a to lidský život. Tráví hodiny na sále, jediný jeho chybný krok může být neslučitelný se životem pacienta a jeho plat činí sotva 1/7 platu, který si představuje presidentka Exekutorské komory pro exekutory. 

Současný plat exekutora je podle mého názoru dostačující a pokud je pro ty co toto povolání vykonávají 100 až 150 tisíc měsíčně málo, mají svobodnou volbu svou profesi změnit, nikdo bez nich nezemře a leckterý lékař nebo zdravotní sestra si to s nimi rádi vymění. Však život půjde dál i bez exekutorů, tak jako tomu bylo dříve.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama