ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2017 21:52:00

Podporujeme uspíšení výstavby vysokorychlostních tratí

Podporujeme uspíšení výstavby vysokorychlostních tratí

Poslanecká sněmovna na svém jednání podpořila výstavbu vysokorychlostní železnice v Česku s tím, že stavba by mohla začít dřív než v roce 2035.

Podle poslanců má vláda také uspíšit jejich přípravu a plánovat tyto tratě pro rychlost minimálně 300 kilometrů v hodině, pokud to bude z hlediska geografických poměrů a zejména z hlediska investičních a provozních nákladů opodstatněné. Zároveň požádala vládu, aby do přípravy neprodleně zapojila zahraniční experty s praktickými zkušenostmi ve výstavbě vysokorychlostních tratí.

„Vnímám, že po rozvoji vysokorychlostních tratí je velká poptávka, budeme ale potřebovat, aby nás Sněmovna podpořila, až přijdeme se zákony, které by měly zjednodušit jejich výstavbu a přípravu. Velký problém je, že si jako vláda nebo stát neumíme prosadit veřejný zájem, kterým vysokorychlostní tratě rozhodně jsou. V polovině roku také přinesu návrh zákona o liniových stavbách, který by měl radikálně zrychlit přípravu těchto staveb,“ řekl dnes ministr dopravy Dan Ťok po jednání v Poslanecké sněmovně.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama