Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2017 12:26:43

Vích (SPD) Tibetská vlajka na Libereckém kraji vyvolává smíšené pocity.

 Vích (SPD) Tibetská vlajka na Libereckém kraji vyvolává smíšené pocity.

Na budově Libereckého kraje bude už posedmé vyvěšena tibetská vlajka. Uvedená akce však vyvolává spoustu otazníků. Proč tomu tak je?

Kromě Liberce a všech větších měst, jako jsou Turnov, Nový Bor, Semily, Frýdlant, Železný Brod nebo Jilemnice je celkově do projektu přihlášeno 45 obcí a měst Libereckého kraje. Podle sdružení Lungta se letos zatím k projektu přihlásily tři krajské úřady, mimo Libereckého také v Pardubicích a na jižní Moravě. K projektu se znovu připojili Starostové pro Liberecký kraj (SLK), kde podle vyjádření hejtmana Martina Půty se jejím vyvěšením podporuje nejen lid Tibetu, ale i všechny, kterým jsou odpírána jejich práva a bojují za vlastní svobodu.

S údivem sleduji, jak se otázka Tibetu řeší bez účasti Tibeťanů (že by neměli žádný exil, žádný exilový disent?) a celé toto podivné hnutí provázejí zvláštní jevy. Například se zčistajasna objeví stovky nových tibetských vlajek, skupinky aktivistů ničí čínské vlajky na Evropské, naše masmedia neustále zdůrazňují, že ony miliardové obchody, co podepsal čínský prezident jsou naprosto nezajímavé a doprovází to záběry "nejveřejnoprávnější" ČT se řvoucími aktivisty mávajícími právě těmi novými nažehlenými vlajkami (vždy tam musí být alespoň jeden). Nejaktivnější protibetský aktivista, nějaký pan Kalousek, je následně zveřejněn jak statečně bojuje s policií o své právo demonstrovat za Tibet v uzavřených prostorách Hradu. Jak vůbec vědí oni aktivisté, že se Tibeťané chtějí vrátit pod samostatnou vládu dalajlámy a mnichů do otrockého středověkého systému před čínskou okupací? Že by naše veřejnomanipulativní media něco přehlédla? Nedochází jim, jak jsou ve svém svatém zanícení snadno zneužíváni pro vnitřní politický boj proti prezidentovi a už vůbec jim nedochází, že to celé nedělají pro Tibet ale pro TOP09?

Kladu si otázku, zda-li to populárnímu hejtmanovi Martinu Půtovi stojí za to. STAN oscilují v celostátních preferencích na hranici 2% a jejich zásnuby s lidovci zatím moc slibně nevypadají a toto jim na popularitě jistě nepřidá. Pokud se tedy nejedná o tajnosnubné námluvy a transformaci se stranou, která má neustále klesající preference a kromě antibabiše, tibetské vlajky a eurohujerismu nic ve svém programu nemá, potom bych to chápal. V opačném případě však nikoliv.

Ing. Radovan Vích

Předseda Regionálního klubu SPD LBK

krajský zastupitel

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama