ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2017 14:12:35

Znovu opakuji a mluvím česky

Znovu opakuji a mluvím česky

Dnes byly zveřejněny zde na Parlamentních listech odpovědi předsedy SPD Tomia Okamury na dotazy čtenářů. Na jeden zavádějící, chcete-li nepravdivou odpověď Tomia bych rád jednoduchým způsobem reagoval.

Dotaz čtenáře a odpověď na něj:

Čtenáři ParlamentníchListů.cz chtěli vědět, proč Tomio Okamura na rozdíl od krajských a senátních voleb nyní nechce spolupracovat se Stranou práv občanů. Okamura odvětil, že pokud jde o spolupráci, nebrání se jí se žádnou stranou a osobnostmi. „Koalice je vyloučená, protože bychom za každého koaličního partnera museli překročit dalších pět procent voličských hlasů, abychom se dostali do Poslanecké sněmovny, a jediné, co zbývá, je třeba deklarovat, že do voleb jdeme s podporou Strany práv občanů. Jenže my jednáme o podpoře i s dalšími malými stranami a nelze je všechny vyjmenovat v oficiá lním názvu.“ Sdělil také, že se nebrání ani spolupráci a případné účasti partnerů na kandidátce. Pokud se prý v kraji najde přínosná a důvěryhodná osobnost ochotná kandidovat za SPD, bude za takové partnery vděčný.

Znovu opakuji a mluvím česky

Pan Radim Fiala, místopředseda SPD a nejbližší spolupracovník Tomia Okamury v rozhovoru Parlamentním listům 24. února t.r. reagoval na stejnou otázku, tentokrát redaktora Parlamentních listů, stejně zavádějícím způsobem, chcete-li nepravdivě.

Není mým zalíbením stále dokola něco dementovat či psát další vyjádření a proto dovolte moji jednoduchou reakci, přesně řečeno citaci mé odpovědi panu Fialovi, kterou jsem v tomto médiu zveřejnil týž den s vírou, že si ji Tomio přečte:

„Po vyhodnocení úspěšných krajských voleb přijalo předsednictvo SPO usnesení, ve kterém jsme nabídli koaličnímu partnerovi pokračovat ve spolupráci i v parlamentních volbách. Ve spolupráci nikoliv jako koalice, ale SPD s naší podporou. Vedle oficiálního usnesení proběhlo těsně po krajských volbách oficiální jednání s předsedou a místopředsedou SPD s nabídkou pokračující spolupráce do parlamentních voleb“.

Tolik má reakce,  která reprezentuje jednotné stanovisko celostátního výboru SPO a dokonce i tehdejší variantní názor našeho čestného předsedy a prezidenta republiky Miloš Zemana. Žádám, aby je představitelé SPD vzali na vědomí a přestali mlžit.

Čtenářům Parlamentních listů sděluji, že 1. března t.r. jsme odstartovali volební kampaň do podzimních parlamentních voleb s tím, že do nich jdeme jako samostatný subjekt SPO otevřený účasti vybraných osobností na našich budoucích kandidátkách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama