Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2011 11:44:59

Vajíčka, rajčata, urážky - dřív správně, teď špatně

Vajíčka, rajčata, urážky - dřív správně, teď špatně

Dostal jsem zajímavý dotaz od novináře: "Dobrý den, protestující odboráři se před ministerstvem financí pokusili fyzicky napadnout M. Kalouska, házeli na něj mj. rajčata a vajíčka a nadávali mu do prasat. Mohu požádat o Vaši reakci?"

Má odpověď, kterou jsem pak nikde na serverech nenašel:

Když jsem byl fanoušky ODS napadán vajíčky já před volbami do Evropského parlamentu, novináři říkali, že je to jen "vyjádření názoru". Teď už jsou to podle nich v případě Miroslava Kalouska "fyzické útoky". Před dvěma lety noviny psaly, že jsem vyprovokoval vyjíčkové útoky svým papalášstvím. A dělali z vrhačů celebrity.

Před volbami mě mohl hrubě urážet kdokoliv, kdo byl modrým týmem vyslán na naše mítinky. A protože byly naše mítinky napadány, museli jsme je (loni) před volbami zrušit. Co jste čekali, že na pravicové politiky nedojde? Myslím si, že mám na urážky a (fyzické) útoky stejný názor, jako před rokem. Jen média za rok změnila názor k lepšímu...

Média v souvislosti se stávkou opět vymývala mozky

Podle mediální agentury Newton Media prezentovala česká média od pátku do středy 41% negativních příspěvků, 16% článků bylo nejednoznačných, 36% jich bylo informativních a jen sedm (!)% vyznělo vůči stávce souhlasně.

Více než polovina příspěvků zdůrazňovala problémy, které stávka přinese občanům. Líčily očekávané potíže s dopravou přecházející až k úvahám o jejím kolapsu, spekulovaly o ekonomických škodách. Odboráři dokonce ohrozili podle některých médií svou aktivitou i dlouho očekávanou svatbu modelky Aleny Šeredové.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama