Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2017 21:17:54

Pietní akt za padlé vojáky v Jihočínském moři

Pietní akt za padlé vojáky v Jihočínském moři

Dne 14. března 2017 proběhla v Praze vzpomínková akce na vojáky, kteří obětovali svůj život za suverenitu Vietnamu v Jihočínském moři.

Akce se konala za podpory organizátorů vietnamského buddhistického sdružení a Asociace vietnamské kultury a umění v ČR. Zúčastnilo se jí více než 200 delegátů včetně několika skupin vietnamské komunity v České republice.

Představitelé organizačního výboru vyjádřili zármutek a úctu padlým hrdinům, kteří nasazovali svůj život za ochranu ostrovů vlastní země. Zároveň odsoudili politiku čínských expanzivních sil v Jihočínském moři v oblasti souostroví Paracel a Spratly.

Buddhisté se zúčastnili obřadu, aby se pomodlili za hrdinský čin mučedníků. Jejich zástupce zde připomněl významnou úlohu vojáků, kteří obětovali svůj život za národní suverenitu v námořní bitvě 14. března 1988 v Johnson South Reef.

Za organizační výbor pan Pham Hong Thai vydal protestní dopis pro čínskou ambasádu v České republice. V protestním dopise se uvádí, že vietnamské vlastenecké spolky jsou proti čínským akcím s použitím síly v Jihočínském moři. Takové akce totiž porušují svrchovanost Vietnamu a mezinárodní právo. Z toho důvodu proto žádají Čínu, aby v souladu s Úmluvou OSN o mořském právu (UNCLOS), rozsudkem Stálého arbitrážního soudu v Haagu ze dne 12. července 2016 o Jihočínském moři a Deklarací o chování stran v Jihočínském moři (DOC) ukončila veškeré vojenské aktivity v této oblasti. 

Z toho tedy vyplývá, že Čína musí ukončit veškeré vojenské akce a změnit status quo v Jihočínském moři, kde dochází k ohrožování vietnamských sil, které hájí právo vietnamských rybářů provozujících svoji činnost na svém území, kde jim čínské síly způsobují škody na plavidlech spojené se ztrátou na životech nebo jejich zdraví. Zároveň musí odstoupit z nelegálně obsazených Paracelských a Spratlyových ostrovů, respektovat územní suverenitu Vietnamu a chovat se zodpovědně, aby docházelo k zajištění míru a stability v regionu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama