Mgr. Václav Horáček

  • TOP 09
  • Železný Brod
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2017 17:38:00

Za jeden nový zákon dva jiné zrušit

Za jeden nový zákon dva jiné zrušit

Lídrem TOP 09 do parlamentních voleb, které se uskuteční na podzim 2017 se stal poslanec, bývalý starosta Železného Brodu a zakládající člen Starostů pro Liberecký kraj, Mgr. Václav Horáček.

Z druhého místa bude kandidovat liberecký Bc. František Gábor, z třetí pozice se o poslanecký mandát bude ucházet MUDr. Miloš Rejmont z Jablonce nad Nisou, čtvrtým kandidátem bude Bc. Michal Prokop z České Lípy.

„Silný mandát, který jsem pro nadcházející parlamentní volby získal, je bezesporu dobrou startovní příčkou pro nadcházející kampaň nás všech v TOP 09. V uplynulých letech jsme dokázali, že umíme hájit zájmy a potřeby Libereckého kraje na parlamentní úrovni a chceme v tom pokračovat i nadále,“ říká Mgr. Václav Horáček. Získal přitom podporu všech oblastí TOP 09 v Libereckém kraji. Zvolen byl 10 hlasy z 13.
 
I nadále se chce zaměřovat na své hlavní priority, kterými je podpora malých obcí a měst, především realokace finančních prostředků z ministerstev, grantů a dotací na přímé příspěvky pro obce a města. „Méně peněz protékajících skrze centrální vládu, více peněz do regionů, na to, co opravdu potřebují,“ zdůrazňuje Horáček. Ostatně takový systém umožní i efektivnější kontrolu nakládání s veřejnými finančními prostředky a jejich využití tam, kde jsou skutečně třeba. Pokračovat chce také například v boji za samostatný krajský soud v Liberci, či za odstraňování byrokracie a nadbytku legislativy v českém právním řádu. „Poslanecká sněmovna vzešlá z nadcházejících voleb by si měla dát jasný závazek – namísto přijímání neuvěřitelného množství nových zákonů a nařízení by měla udělat revizi stávajícího systému a zjednodušit jej,“ vysvětluje Horáček. „Za jeden nový zákon dva jiné zrušit,“ zdůrazňuje Horáček.
 
„Armáda ČR je jedním z pilířů naší bezpečnosti. Každá země si musí vzhledem ke své rozloze a počtu obyvatel zachovat a aktuální bezpečnostní situaci budovat a udržovat určité strategické kapacity. A dostatečně velká a vycvičená vojenská záloha, schopná rychle doplnit a rozšířit profesionální armádu, k takovýmto schopnostem jednoznačně patří. I přes úplnou profesionalizaci Armády České republiky, která byla dokončena 1. 1. 2005, totiž nelze podceňovat důležitost adekvátní personální a materiální rezervy. To nejdůležitější, co dnes v Armádě máme, jsou lidé - vycvičení vojáci, veteráni. Musíme vytvořit smysluplné podmínky pro SETRVÁNÍ VYCVIČENÉHO vojáka v zálohách. A musíme také zlepšit podmínky pro službu dobrovolníků v Aktivních zálohách AČR,“ sděluje Bc. František Gábor. 

„Proč kandiduji za TOP 09 do poslanecké sněmovny? TOP 09 je garantem demokracie a svobody,“ říká ke své nominaci MUDr. Miloš Rejmont, lékař Nemocnice Jablonec nad Nisou pověřený vedením screeningu nádoru prsu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama