JUDr. Stanislav Polčák

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2017 10:30:16

Evropský parlament rozhodne o trestu pro státy odmítající migrační kvóty

Evropský parlament rozhodne o trestu pro státy odmítající migrační kvóty

Výbor pro regionální politiku Evropského parlamentu v současnosti projednává novelizaci celé řady předpisů, kterými se řídí čerpání evropských fondů.

Mezi pozměňovacími návrhy, které byly ke Komisí připravené předloze uplatněny, se nacházejí také tři změny z pera poslankyně Wikström (ALDE, Švédsko), která v nich usiluje o seškrtání evropských peněz pro státy, která se odmítnou zapojit do přerozdělování migrantů na základě kvót.

„Tyto pozměňovací návrhy máme k dispozici teprve několik hodin, vyplývá z nich ale jednoznačně, že paní kolegyně Wikström spolu se svým liberálním kolegou Miltenburgem (Nizozemsko) skutečně naplnila svoji hrozbu, že pro nekooperující státy připraví postih v podobě krácení evropských fondů. Tyto návrhy jednoznačně odmítám a budu hledat podporu pro jejich zamítnutí,“ vysvětluje europoslanec Stanislav Polčák (STAN), člen Výboru pro regionální rozvoj, který bude o návrzích hlasovat na své dubnové schůzi.

„Nápad krátit kohezní fondy, jejich účelem je odstranit znevýhodnění a které jsou určeny také pro regiony a municipality, které migrační politiku států nemohou ovlivnit, svědčí o naprostém nepochopení unijní politiky soudržnosti,“ zdůrazňuje Polčák.

„Musím si také povzdechnout nad určitým paradoxem: jakmile pro Evropu odpadlo nebezpečí v podobě úspěchu extremisty a eurofoba Wilderse v nizozemských volbách, je to právě jeho krajan pan Miltenburg z frakce evropských liberálů, který spolupředkládá pozměňovací návrhy reálně poškozující principy evropské spolupráce. Musím totiž zopakovat, že trest v podobě seškrtání evropských dotací nepřinese žádný pokrok, naopak postaví jedny členské státy EU proti jiným,“ uzavírá Polčák.

ZDE naleznete úplné znění pozměňovacích návrhů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama