Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2017 18:29:00

Design není jen estetickou záležitostí

Design není jen estetickou záležitostí

Již jedenáctý ročník Cen Czech Grand Design bude vyhlášen 21. března 2017 ve Stavovském divadle. Slavnostního večera se zúčastní také ministr kultury Daniel Herman, který předá jednu z hlavních cen.

 Ceny Czech Grand Design jsou hlavním oborovým oceněním na poli designu v České republice. Udílejí se od roku 2006; ty letošní budou opět v kategoriích Designér roku, Módní designér roku, Grafický designér roku, Designér šperku roku, Fotograf roku, Výrobce roku, Obchod roku a Objev roku. Novinkou 11. ročníku je kategorie Ilustrátor roku. Nominace na letošní ceny Czech Grand Design obdrželo 116 autorů a designérských studií.

Vítězné projekty se představí prodejní výstavou Czech Grand Design Best of od 30. března do 2. dubna 2017. Výběr nejlepších prací v autorských kategoriích bude k vidění ve Ville Pellé v Praze 6, která nabídne kromě výstavy také doprovodný program pro návštěvníky a pop up shop nejlepšího českého designu.

„Blahopřeji všem vítězům a nominovaným. Celý projekt této soutěže je jistě zajímavou příležitostí, jak každoročně seznámit širokou veřejnost s mimořádnými činy v oblasti designu, medializovat a ocenit práci konkrétních tvůrců. Je myslím nesmírně důležité šířit mezi širokou veřejností povědomí o tom, jak důležitý design je, jak výrazně může ovlivnit život každého jedince. Mám za to, že design není jen estetickou záležitostí, ale že pomáhá řešit sociální či ekologické problémy, zdravotní handicapy jednotlivců a originálním, specifickým způsobem odstraňuje diskriminaci,“  řekl Daniel Herman.

Základním motivem založení Výročních cen AD ČR a hodnotícího orgánu Akademie designu ČR (volného seskupení teoretiků, kurátorů, kritiků a publicistů z oblasti designu) je snaha pravidelně oceňovat a představovat veřejnosti konkrétní tvůrce a jejich produkty a oceněné vybírat bez nutnosti přihlášení se a na základě hodnocení co nejširšího spektra odborníků.

Více o Cenách Czech grand Design ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama