Mgr. Václav Horáček

  • TOP 09
  • Železný Brod
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2017 21:00:41

Jedna kontrola, jasná pravidla, a zdravý rozum

Jedna kontrola, jasná pravidla, a zdravý rozum

Stále je mi podsouváno, že nechci rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu a že jsem proti zvýšení kontrol.

Ne. Já jen tvrdím, že nikdo v této republice se nevyzná v systému kontrol. Nakonec to vyplývá i z jednání Výboru pro veřejnou správu, jehož jsem členem, a kde neúspěšně žádám zodpovědné ministry o předložení analýzy systému kontrol.

Každý, kdo se kdy setkal s kontrolou a úspěšně prošel, si oddychl. Ovšem jen v prvním okamžiku. Najednou zjistí, že přichází jiná kontrola, byrokratický úředník s jiným názorem a vše je špatně. Nadneseně – chybí tečka. Stačí přitom sebemenší chyba, neúmyslná a bez dopadu na čerpání financí, skoro by se řeklo „pravopisná“ a názor byrokrata kontrolora je jasný. Penalizace, vrácení dotace.
Tvrdím, že kontrola má být jedna s jasným závěrem.  Potom nechť následná kontrola komunikuje s tou předešlou o chybě, nechybě, závažnosti. Ale mezi sebou. Ne opět šikanovat starosty, živnostníky, podnikatele.

Řeknete, že ti, co se bojí, určitě něco zpronevěřili. Jděte se zeptat svých starostů, zaměstnavatelů živnostníků, v jaké nejistotě neustálé žijí. A přitom recept je jednoduchý. Jasný systém kontrol, jasná hierarchie a jasná zodpovědnost. TOP 09 navrhla a prosazuje Jedno kontrolní místo.

Václav Horáček, poslanec TOP 09 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama