Jana Levová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2017 13:39:45

Moje zážitky z dovolené

Moje zážitky z dovolené

S manželem jsme vyrazili na dovolenou a pořídili tam zkušenosti s německým "sluníčkem" a "vítačem". Setkání s ním bylo životní zkušeností, a proto jsem se rozhodla, se o tuto zkušenost podělit se čtenáři Parlamentních listů.

Vždycky jsem si říkala, že ty sluníčka nechápu, protože vlastně neznám jejich myšlenky a důvody proto, co si myslí. Na dovolené jsem se nechtěně dala do řeči s jedním Němcem, který se mnou a manželem seděl u jednoho stolu. Byla z toho zajímavá a místy až ostrá výměna názorů. Byl to německý vítač. Poprvé jsem měla možnost se s takovým člověkem bavit u jednoho stolu, aniž bychom se tam za tím účelem potkali.

     Pán nám říkal, že by nedokázal upřít bezpečí a blahobyt člověku třeba ze Somálska. Řekla jsem mu, že Evropa nikdy nepojme celou Afriku a Arabský poloostrov. Řekl, že ti co k nám zamíří se k nám vejdou. Řekla jsem mu, že na to Evropa ekonomicky nemá a Německo už vůbec ne. Dostala jsem přednášku, jak jsou Němci ekonomicky silní a že za tím úspěchem je Makrela. Že mají minimální nezaměstnanost a ekonomice se vede výtečně, protože jsou největší exportní ekonomikou na světě. To jsem se ze srdce zasmála a připomněla mu fakt, že když jedu přes SRN, tak tam lidé jezdí čím dál staršími auty a silnice už nejsou nové, ale zalátované jako u nás. To se urazil. Pak mi dal přednášku, že SRN musela vzít východní státy (ČR, PL, SR atd.) do EU, protože pro Německo bylo nebezpečné, mít tak závistivé sousedy. To jsem se zase naštvala já a zeptala se ho, jestli si fakt myslí, že by je ČR napadlo. Řekl, že my ne, ale Polsko jo. Řeknu Vám, to byl materiál.

     No a pak jsem se ho zeptala, kde na vítání SRN chce vzít, že berou peníze z daní od svých lidí a dávají je cizincům, místo aby je dávali svým lidem. Na to mi řekl, že se přeci o své bohatství musí dělit se slabšími. Tak jsem se ho zeptala, jestli taky dává půlku svého příjmu svým sousedům ze vsi, kde žije. Zůstal na mě koukat. A pak jsem na něj zaútočila, že je mi divné, že on by tak rád rozdával peníze daňových poplatníků, když sám nepracuje, a tudíž nic nedaní. Pán se totiž nechává živit svou manželkou. Na to mi opět nic neřekl. Pro jistotu vysvětlím, jak to s pánem doma vypadá. Prý nepracuje proto, že jeho žena vydělává 15.000 Euro měsíčně jako vysoká bankovní úřednice. A on když pracuje, tak díky jejímu vysokému platu, musí platit takovou daň, že mu z výplaty nezbyde téměř nic. Tak je raději doma a jezdí po světě až pětkrát do roka. A tak nám pán ukázal, jak vypadá progresivní zdanění, se kterým nedávno přišel premiér Sobotka, přímo v praxi.

     A nakonec jsem se ho zeptala, proč k nám tedy nejdou i lidé z Indie. Že to bude asi tím, že oni jsou hinduisté a nemají v popisu svého náboženství, jako muslim, ho šířit po dobrém nebo po zlém. Na to mi pán řekl, že k nám přichází Pákistánci. Tak jsem mu připomněla, že to nejsou Indové a že jsou to Muslimové. A tak jsem dospěla k rozhodnutí, že on jen papouškuje, co slyšel v TV. Ten pán neměl na nic vlastní názor. Když jsem chtěla slyšet, jak na tu myšlenku přišel, tak mi neodpověděl. Kdyby to totiž byla jeho myšlenka, tak by mi byl schopen říct, jak na to přišel. A naše konverzace skončila, když mi řekl, že muslimové nejsou všichni zlí. Tak jsem mu řekla, že to nejsou, ale jak chce rozeznat ty hodný od těch zlých, když budou vedle sebe stát v jedné kanceláři cizinecké policie. Neodpověděl. Taky jsem se ho zeptala, jestli ví, co je hidžáb. Řekl, že ne.

     Konverzaci ukončil německý majitel restaurace, když mu řekl, že je úplně zmanipulovaný a že už to nemůže poslouchat. Že východní státy EU mají pravdu. A že kvůli takovým jako je on, už nežije v Německu. Nakonec přidal hlášku, že takoví jedinci jako je on, budou Kanonenfutter    ve válce NATO, která prý přijde. To jsme s manželem fakt nevydrželi a smáli se. Němec zaplatil a myslím, že už tam na kávu nepřijde

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama