Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2017 9:05:58

Na 37 místech po celé ČR proběhnou díky podpoře MMR demolice zchátralých budov

Na 37 místech po celé ČR proběhnou díky podpoře MMR demolice zchátralých budov

Další desítky zničených a vybydlených objektů v České republice půjdou k zemi a díky Ministerstvu pro místní rozvoj na těchto místech vzniknou parky, zatravněné plochy či dětská hřiště.

„Starostky a starostové obcí mohli již druhým rokem využít dotace na demolice chátrajících objektů. Minulý rok se jednalo o pilotní projekt a vzrůstající zájem o tuto podporu ukázal, že je skutečně potřebná. Malé obce totiž jen těžko ve svém rozpočtu nachází finance na odstranění rozpadlých a nevyužitých budov, které hyzdí okolí a jsou mnohdy i nebezpečné. Věřím, že revitalizovaná území pomohou zvýšit kvalitu života v dané obci i jejím okolí,“uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Nejvíce demolic se díky podpoře ministerstva uskuteční v Olomouckém kraji, kde bude odstraněno sedm objektů, z toho tři na Prostějovsku. Pět demolic proběhne v kraji Ústeckém a Libereckém. Mimo Prahu, Karlovarský a Plzeňský kraj proběhnou demolice ve všech krajích po celé České republice.

Cílem podprogramu Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Ministerstva pro místní rozvoj je pomoci připravit území tak, aby jej bylo možné znovu plnohodnotně využít k dalšímu udržitelnému rozvoji obce. Demolice objektu musí být následována celkovou revitalizací prostoru, včetně možné výstavby objektu, který ale musí sloužit jinému účelu než sociálnímu bydlení (školské zařízení, komunitní centrum, sportovní zařízení atd.). 
Žadatelem v tomto podprogramu mohou být obce, které mají ve svém katastru sociálně vyloučenou lokalitu nebo se nachází ve správním obvodu obce s rozšířenou působností, která má ve svém katastru území se sociálně vyloučenou lokalitou.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama