Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2011 9:02:00

Nečasův a Sobotkův nerealismus

Nečasův a Sobotkův nerealismus

Se zájmem jsem shlédl diskusi dvou předsedů nejsilnějších parlamentních stran v nedělních Otázkách Václava Moravce. Mám-li být upřímný, avizovaný střet „těžkých vah" české politiky se nekonal.

Ale naděje umírá poslední, a jak říká v jednom krásném českém filmu na motivy románu Oty Pavla Jiří Krampol v roli trenéra boxu, „dobrá střední může skolit každou těžkou". Otázkou je, zda to byla ještě „dobrá střední"...

 Z celé diskuse na mne zvláště u Petra Nečase dýchl nerealismus hodný dirigenta kapely na Titanicu. Ten člověk vůbec nepochopil svoji odpovědnost za marasmus, do kterého jeho nevladnutí a neautorita tuto zemi během jednoho jediného roku zavedly. Dluh země reste, daně se nevybírají, policie i státní zastupitelství válčí, ministr obrany kašle na veřejné mínění i usnesení sněmovny, jeden ministr už musel pro podezření z korupce odejít, na druhého bývalého ministra se obvinění údajně chystá, jedna vládní strana uplácí své poslance a v minulosti špehovala své politické soupeře, možná i předsedu Ústavního soudu, vláda zvyšuje lidem daně, privatizuje veřejné služby, ačkoliv slibovala opak a Petr Nečas si poklepává po ramenou, jaký je to zásadový pašák.
 
 Tahle země se rozpadá, pane premiére, a vaše vláda v čele s vámi tomu jen nečinně přihlíží. Národní zájmy této země není schopen nikdo hájit, její autorita v zahraničí klesla k nule, jak ukazuje případ Diag Human. Na vašem místě bych zvážil okamžitou rezignaci, neboť tímto tempem a tímto přístupem se důvěra lidí v politiku i sát nenávratně propadne a hrozí, že vstanou čeští Haiderové!
 
 O to více mě však zaráží nerealismus u Slávka Sobotky, který v této situaci apriori odmítá spolupráci s KSČM. Chce nám tedy říci, že jedinou alternativou jsou pro případnou vládu ČSSD pravostředové strany? Zavírat si dopředu jednu z možností vlády tímto způsobem a v této situaci považuji za netaktické a přikládám to podlehnutí tlaku jak mediální fronty, tak vnitřní rozpolcenosti ČSSD.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama