ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2017 17:50:07

Trumpmageddon

Trumpmageddon

Článek se věnuje zrušení regulací na uhlík v USA, dalším dopadům nárůstu těžby nerostných surovin a celkovému stavu planety Země.

 Prezident USA Donald Trump začal boj s přírodou. Nezačal ji ovšem on sám, ale ve spojení s uhlíkovou lobby. Začíná plnit své předvolební sliby, že vrátí uhlíková pracovní místa. Ta byla omezena v době, kdy byl prezidentem Barack Obama. Nastává tedy další fáze drancování nerostných surovin stůj co stůj. Na pořadu dne tedy bude motto: „po nás potopa“. Lidská civilizace a její průmyslová doba totiž žene přírodu do velkých turbulencí. Těmito turbulencemi jsou orkány, tornáda, zemětřesení, tání ledovců a celková změna klimatu. To vše doléhá na nás všechny, ať žijeme v USA nebo zde v Evropě. Jelikož je globální oteplování planetárního rozsahu, tak rizika tímto přerodem způsobená se stejně otočí proti těm, kdo je způsobují. Bohužel se nevyhnou nikomu. Propojení uhlíkové lobby s producenty globálního kapitalismu má za následek, že stále více států bude ustupovat od regulací emisí skleníkových plynů. To vše jen proto, aby nebyly vyřazeni z globálního tažení za ziskem. Příroda tak začíná bít na poplach. Indicie, které jsou vědecky dokázány, nám jasně říkají, že je však nutné tažení přibrzdit a regulovat.   USA jsou jedním z největších znečišťovatelů planety. Více než 30% emisí skleníkových plynů vytváří v USA uhelné elektrárny. Tyto exhalace způsobují skleníkový efekt a oteplování planety. To ale není vše. Jak se postupně zvyšuje globální teplota, tak začíná roztávat věčně zamrzlá půda – permafrost. Zde číhá další nebezpečí: metan. Jedná se opět o skleníkový plyn, který zvýší teplotu planety. Takže když nyní uhlíková lobby nasadí své sebevražedné tempo, tak jej vlastně bude ještě více urychlovat. Brzy se tak dostaví další reakce přírody, kdy oblasti začnou vysychat. Nastane globální sucho. Doba bez sladké vody. Již se nebudou střídat roční období. Vše bude v režii soukromých korporací a jejich ochotě/neochotě omezit exhalace skleníkových plynů. Donald Trump však neustoupí ani o milimetr. Bude prosazovat svoji politiku „suché planety“.   Dekret o zrušení omezení uhlíku vítají soukromé korporace. Ano, není divu. Přeci jen jim to bránilo v jejich dalším exportu po planetě. Povšimněte si jedné věci. Kdo tvrdí, že globální oteplování neexistuje? Jsou to právě soukromé korporace. Ty říkají, že není třeba se bát a že oteplování je pouze mezifází ve vývoji lidstva a postupně zmizí. Zmizelo by tehdy, kdyby se začaly snižovat emise skleníkových plynů. Pokud naopak dojde k jejich navýšení, tak nás nečeká nic hezkého. Proměny světa budou poté natolik extrémní, že nastane nový přesun lidí z neobyvatelných místo do těch obyvatelnějších. Nastane armageddon nebývalých rozměrů. Pokud si tohle soukromé korporace a národní státy, jakožto regulátoři, neuvědomí, tak se dostaneme do bodu, ze kterého již nebude návratu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama