Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2017 19:15:00

Zvládnutí digitální agendy je klíčové pro náš průmysl a pracovní místa

Zvládnutí digitální agendy je klíčové pro náš průmysl a pracovní místa

Premiér Bohuslav Sobotka se rozhodl vybrat do funkce koordinátora digitální agendy ČR Ondřeje Malého. Ten by měl nahradit Tomáše Prouzu, který k 31. březnu 2017 v této funkci končí.

Předseda vlády chce předložit nominaci Malého na jednání vlády během měsíce dubna.

„Je pro mě důležité, aby práce na rozvoji a podpoře digitální agendy a digitální ekonomiky v ČR pokračovaly minimálně ve stejně vysokém tempu, jaké nastavil dosavadní koordinátor Tomáš Prouza. Dobré zvládnutí digitální agendy je klíčové pro náš průmysl, ekonomický růst, pracovní místa i budoucí konkurenceschopnost. Do funkce jsem se rozhodl navrhnout Ondřeje Malého, který má i díky svému dlouholetému působení v ČTÚ potřebné zkušenosti z oblasti digitální ekonomiky a znalosti v rámci oboru. Očekávám od něho silný tah na branku, dobrou komunikaci s ministerstvy i se sociálními partnery,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

„Nabídky pana premiéra si velmi vážím. Za prioritu považuji odstranění překážek v budování kvalitní internetové infrastruktury, rozvoj e-governmentu především v oblasti služeb pro občany a přípravu státní i soukromé sféry na nová evropská nařízení v čele s ochranou osobních údajů. Pro tato zásadní témata budu hledat shodu napříč politickým spektrem a resorty a těším se samozřejmě i na spolupráci se soukromou a neziskovou sférou," dodává Ondřej Malý.

Vláda Bohuslava Sobotky se tématu digitální agendy věnuje už od svého nástupu v roce 2014, kdy se k této problematice přihlásila také v programovém prohlášení. Digitální agenda zasahuje do působení všech ministerstev a zároveň má velký dopad na konkurenceschopnost a hospodářský růst. Vláda proto v květnu minulého roku rozhodla o zřízení centrální autority a to funkce koordinátora digitální agendy v České republice. Jeho úkolem je především sladit vládní aktivity na podporu digitální ekonomiky a digitalizace veřejné správy, zajišťovat komunikaci mezi ministerstvy a dalšími ústředními orgány státní správy a také spolupracovat s hospodářskými a sociálními partnery.Ondřej Malý se dlouhodobě věnuje oblasti telekomunikací a IT, nejprve jako redaktor deníků Lidové noviny a Hospodářské noviny, posledních 5 let působil jako člen Rady Českého telekomunikačního úřadu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama