ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2017 12:46:37

V plzeňském centrálním obvodu byla zahájena kontrola bezpečnosti dětských hřišť

V plzeňském centrálním obvodu byla zahájena kontrola bezpečnosti dětských hřišť

V souvislosti se zahájením sezóny provozu dětských hřišť začala i pravidelná kontrola pískovišť a dopadových ploch u dětských prvků bezpečnostní kontrolou detektorem kovů.

Na té se spolu s Městským obvodem Plzeň 3 bude v počáteční fázi podílet i Městská policie Plzeň.

První z kontrol začala ve Skvrňanech za přítomnosti zástupců MO Plzeň 3 a Městské policie Plzeň.  

„I když tomu zatím počasí nenasvědčuje, začíná sezóna dětských hřišť a pro obvod je prvořadým kritériem bezpečnost a funkčnost všech dětských zařízení, tedy i pískovišť. Hřiště je třeba rychle zkontrolovat, a proto jsme rádi, že Městská policie Plzeň nám v prvních kontrolách pomůže,” informoval David Procházka, místostarosta centrálního obvodu.  

Pravidelná a důsledná kontrola je nezbytná. O tom už se pracovníci úřadu přesvědčili na minulých kontrolách, kdy byly nalezeny „zajímavé“ předměty. Kromě starých kovových hraček, víček od lahví a vysloužilých baterií odhalil detektor kovů i nebezpečné předměty, jako zrezivělé vruty, dráty a pírka do vlasů.  

„Už minulý rok jsme zakoupili detektor kovů a vyškolili pracovníka, který kromě samotné pravidelné kontroly detektorem navíc vizuálně zkontroluje herní prvky a provede vždy základní úklid dětského hřiště. Vnímáme bezpečnost dětí jako jednu z nejdůležitějších priorit a stejně jako minulý rok budou pískoviště a dětská hřiště procházet jednou týdně kontrolou,” dodal David Procházka.    

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama