Jan Wolf

  • KDU-ČSL
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2017 13:03:00

Praha má zhotovitele projektu obnovy Průmyslového paláce

Praha má zhotovitele projektu obnovy Průmyslového paláce

Hlavní město již zná zhotovitele projektové dokumentace na dostavbu vyhořelého křídla Průmyslového paláce a rekonstrukci křídla stávajícího.

 Nejvýhodnější nabídku rozhodnutím Rady hl. m. Prahy z 31. 3. 2017 podal uchazeč VPÚ Deco Praha, a.s., s nabídkovou cenou 37 898 000 Kč bez DPH. Součástí zadání je i projektová dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení.

Na základně vyhotovené projektové dokumentace bude Průmyslový palác opět obnoven jako ústřední dominanta pražského Výstaviště a znovu bude v plném rozsahu sloužit svému účelu.

„Průmyslový palác v areálu pražského Výstaviště patří zcela jistě k nejvýznamnějším stavbám konce 19. století nejen v Praze, ale celé České republice. Jsem velice rád, že se po téměř deseti letech učinil zásadní krok vedoucí k jeho rekonstrukci a obnově. Revitalizace Výstaviště v Holešovicích patří mezi současné priority města v rámci rozvoje cestovního ruchu a výstavnictví,“ uvedl radní hl. m. Prahy Jan Wolf.

Průmyslový palác je ústřední stavbou areálu Výstaviště v Praze Bubenči. Byl vybudován v roce 1891 pro Zemskou jubilejní výstavu podle projektu arch. Bedřicha Münzbergera. Stavba byla rozdělena na výškově dominantní střední dvoranu, k níž byla po obou stranách připojena křídla. Po skončení Zemské jubilejní výstavy sloužil dále k výstavním účelům. V letech 1952 – 1954 byla budova zrekonstruována podle projektu arch. Pavla Smetany. Rekonstrukcí byla zčásti proměněna na společenský a taneční sál a sloužila nejen k výstavním, ale i kulturním a společenským akcím (plesy, sjezdy atd.).

Dne 16. 10. 2008 došlo v Průmyslovém paláci k požáru, při kterém bylo zcela zničeno levé křídlo budovy. Také na ostatních částech objektu byly způsobeny značné škody.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama