Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2017 10:12:00

Obhajoba práv legálních střelců je ministrovi vnitra Chovancovi lhostejná

Obhajoba práv legálních střelců je ministrovi vnitra Chovancovi lhostejná

Včera jsem v Poslanecké sněmovně navrhla celkem pět alternativ termínů pro projednání poslaneckého návrhu novely ústavního zákona o bezpečnosti ČR, který by do našeho ústavního pořádku zakotvil právo legálně nabývat, držet a nosit zbraň.

I přes četné mediální deklarace z úst představitelů ČSSD o nutnosti schválit tento návrh ještě ve stávajícím volebním období byly všechny mé návrhy na jeho prioritní projednání zamítnuty. Stalo se tak zejména hlasy z řad vládní koalice, včetně hlasů předsedy vlády Sobotky a ministra vnitra Chovance, který je spolupředkladatelem této novely. 

Tento postup ministra Chovance a řady jeho kolegů nelze vnímat jinak než jako zásadní rozpor mezi slovy a činy. Je zjevné, že obhajoba práv českých legálních držitelů zbraní je panu ministrovi takřka lhostejná a že jeho podpis pod tímto návrhem není zamýšlen s plnou vážností. Do konce volebního období zbývá přibližně šest měsíců a projednání této novely se tak stává fakticky nereálné. Jsem si vědoma toho, že kolegové z vládní koalice mají i celou řadu jiných priorit, a právě proto jsem navrhla hned několik variant projednání. Skutečnost, že ani jedna z nich nebyla schválena, je jasným signálem toho, že práva legálních střelců však k těm hlavním prioritám nepatří.

Jako první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS chci jednoznačně deklarovat, že učiníme maximum pro to, aby práva legálních střelců nebyla nesmyslným způsobem omezována. A to i přes to, že ODS je dle dnešního hlasování nyní jedinou stranou, která pro tento cíl činí faktické kroky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama