Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2017 20:19:00

K prezidentským kandidátům se vyjádříme na podzim

K prezidentským kandidátům se vyjádříme na podzim

Delegáti Ústředního výkonného výboru ČSSD se dnes v pražském hotelu Olšanka sešli na prvním jednání po březnovém sjezdu. Hlavními body byla dovolba členů ÚVV a předsednictva.

Novými členy širšího vedení strany se stali Robin Böhnisch, Richard Dolejš, Jaroslav Foldyna, Alena Gajdůšková, Hana Hozmanová, Michal Kraus, Helena Kudelová, Jiří Petrů, Milan Štěch a Martin Tesařík.

Ústřední výkonný výbor dnes také rozhodl, že v listopadu proběhne vnitrostranické referendum, nebo jiný způsob vyjádření členů ČSSD k možné podpoře některého z kandidátů na prezidenta. „První kolo voleb proběhne pravděpodobně v lednu. Pokládáme proto za dostatečné, když sociální demokracie sdělí voličům svůj názor na podzim, protože v té době bude probíhat kampaň a zároveň bude probíhat registrace kandidátů,“ vysvětlil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Dalšími tématy jednání byly zprávy jednotlivých představitelů strany, ale i debata o nejbližších prioritách sociální demokracie. Tou je zejména zlepšení životních podmínek důchodců. K tomu směřuje pozměňovací návrh předsedy poslaneckého klubu ČSSD Romana Sklenáka. „Naším cílem je prosadit návrh tak, aby k vyšší valorizaci penzí došlo již od začátku roku 2018. Podle našich odhadů by průměrná valorizace mohla být kolem pěti set korun,“ dodal Sobotka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama