Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2017 19:39:42

Globální četník USA, jestřábi v Pentagonu, odstavení prezidenta Trumpa

Globální četník USA, jestřábi v Pentagonu, odstavení prezidenta Trumpa

Spojené státy americké zaútočily na syrskou základnu na západě Sýrie. Jednalo se o odvetu za údajný chemický útok ve městě Chán Šajchún. Tato rekace USA znamená zásadní zlom toho, co ještě donedávna hlásal Bílý dům.

A to, že Spojené státy už nepovažují odstranění syrského prezidenta Bašára Asada za pilíř své politiky v této zemi. Tímto aktem se politika Spojených států stává velmi nepředvídatelná, což může mít pro svět a zejména pro Evropu katastrofální následky. Žel musíme konstatovat, že i za nynějšího prezidenta Trumpa se USA nadále bude ucházet o post globálního četníka. Je nutno podotknout, že americký útok na Sýrii bez mandátu OSN je porušením mezinárodního práva.

Prezident Donald Trump v prezidentské kampani hlásal, že nepůjde ve stopách Baracka Obamy. Ovšem útok na Sýrii je faktem dokazujícím něco jiného. Je možné, že americký prezident Trump bezmezně věří svým generálům a tajným službám, což je velmi špatné. Takzvaní jestřábi v tajných službách spolu s Pentagonem se snaží prezidenta Trumpa dostat tam, kam chtějí. To znamená do pozice, ze které by je na slovo poslouchal tak, jako Barack Obama. Útok na Michaela Flynna a jeho odchod byl počátkem stádia „odstavování“ Trumpa na pozici, ze které by nemohl vládnout, ale jen poslouchat. Je nutné také zmínit, že Steve Bannon už není členem bezpečnostního poradního sboru a Trump Bannona už pramálo poslouchá. Na místo toho poslouchá rady jestřábů ministra obrany Mattise a Mikea Pence. Mimochodem Steve Bannon měl za úkol v bezpečnostním poradním sboru prezidenta odstavit takzvaně na druhou kolej lidi Baracka Obamy. Takže teď můžeme konstatovat, že s největší pravděpodobností v bezpečnostním poradním sboru prezidenta zůstali pouze jestřábi. Bohužel.

V Sýrii může vypuknout třetí světová válka. A vše k tomu zatím směřuje. Pokud Spojené státy americké přitvrdí vůči Sýrii, tak je možné,že dříve nebo později dojde ke konfliktu s Ruskem. A to třeba i nešťastnou náhodou, kdy dojde ke vzájemnému sestřelu bojových stíhaček. Pokud by se tak stalo, lze předpokládat, že dojde ihned k aktivaci článku 5 Washingtonské smlouvy Severoatlantické aliance a nastala by válka s Ruskem.

Ale je nutné upozornit ještě na jednu důležitou informaci. Před několika dny z Bílého domu zaznělo, že může dojít k preventivnímu útoku na Severní Koreu. A útočná skupina amerického námořnictva tvořená letadlovou lodí a dalšími bojovými plavidly míří ke Korejskému poloostrovu.
Je dost možné, že vyslání vojenského námořnictva USA ke KLDR donutí vedení této země k nepromyšleným akcím, o čemž dnes hovořil předseda výboru Rady federace pro obranu a bezpečnost Viktor Ozerov. Pokud nastane válka mezi KLDR a Spojenými státy, bude to znamenat světový konflikt, neboť by se opět aktivoval článek 5 Washingtonské smlouvy.

Jestřábi z Pentagonu a Bílého domu zatím vedou na plné čáře. Pokud nebudou tito politici odstaveni, tak svět zažije další plošnou válku.

Všechny tyto události posílí roli prezidenta Ruska Putina. Vladimir Putin opět strategicky zaujme pozici, ze které bude apelovat na to, aby se vše urovnalo diplomatickou cestou.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama