Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2017 7:35:00

Propuštění ústavního zákona o bezpečnosti ČR do druhého čtení je dobrou zprávou

Propuštění ústavního zákona o bezpečnosti ČR do druhého čtení je dobrou zprávou

Poslanecká sněmovna projednala v prvním čtení poslanecký návrh novely ústavního zákona o bezpečnosti České republiky, který by měl do ústavního pořádku zakotvit právo legálně nabývat a držet zbraň.

Jsem ráda, že se i přesto, že se vládní poslanci v minulém týdnu většinově postavili proti mému návrhu na přednostní projednání této normy, podařilo se zařadit tento bod na jednání již dnes. Rovněž vítám, že Poslanecká sněmovna dnes schválila můj návrh na zkrácení lhůty na projednání tohoto zákona mezi prvním a druhým čtením. Tento krok umožní, aby byla novela schválena ještě v aktuálním volebním období. ODS jednoznačně podporuje schválení tohoto zákona coby jasné deklarace toho, že Česká republika respektuje práva legálních střelců. Proto jsme připraveni vyvinout veškeré úsilí pro to, aby byl co nejdříve schválen.

Jana Černochová
expertka ODS pro obranu
1. místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS
členka sněmovních výborů pro bezpečnost a obranu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama