Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2017 21:14:16

Návštěva předsedkyně Národního shromáždění Vietnamu

Návštěva předsedkyně Národního shromáždění Vietnamu

Ve dnech 12. - 14. dubna 2017 navštívila Českou republiku předsedkyně Národního shromáždění Vietnamu Nguyen Thi Kim Ngan, která je první ženou v historii zastávající takto významnou funkci ve vietnamské komunistické straně.

Státní delegace Vietnamu, která byla vedena předsedkyní Národního shromáždění se při své návštěvě setkala se čtyřmi nejvyššími ústavními činiteli České republiky. Konkrétně se jednalo o prezidenta Miloše Zemana, předsedu Senátu Milana Štěcha, předsedu Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka a premiéra Bohuslava Sobotku.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setkal s předsedkyní ve Strakově akademii, kde společně jednali o dalších možnostech rozvoje vzájemných vztahů a případné spolupráci v oblasti obchodní a zahraniční politiky. Předseda vlády se během jednání zajímal především o možnosti českých firem a jejich zapojení do modernizace infrastruktury ve Vietnamu. Jen pro zajímavost v minulém roce dosáhl obrat vzájemných obchodů České republiky a Vietnamu zhruba kolem 912 milionů USD.

S předsedou Senátu Milanem Štěchem předsedkyně Národního shromáždění projednávala možnosti rozvoje vztahů na parlamentní úrovni, a to zejména v oblasti obchodu a právní problematiky, protože čeští exportéři vyžadují stabilní právní podmínky a spolehlivé obchodní partnery. Vzhledem k tomu, že Vietnam neustále pečlivě zdokonaluje svůj právní systém, tak je zařazen mezi prioritní země programu zahraniční rozvojové spolupráce.

Z ekonomického hlediska se ve Vietnamu od roku 1990 Hrubý domácí produkt ztrojnásobil a dosahoval 7,5 procenta ročně. Pokud se jedná o možnosti přímého zahraničního investování, tak Vietnam má výhodu nejen v nízkých výrobních nákladech, ale i v tom, že patří k zemím s vysokou politickou stabilitou pro zahraniční firmy, které se nemusejí obávat bezpečně v této zemi investovat.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama